Οι κεφτέδες με κρεμμύδια είναι παραδοσιακό φαγητό της Κοζάνης.

 

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ

700 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ

2 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ 1 ΑΥΓΟ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

4 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

2 ΑΥΓΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΞΙΔΙ

ΑΛΑΤΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μουσκεύουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό και το στύβουμε καλά. Σε μια λεκάνη βάζουμε το κιμά προσθέτουμε το ψωμί το αυγό το μαϊντανό το λάδι αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος , ρίχνουμε το λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, στρώνουμε τους κεφτέδες προσθέτουμε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το ξίδι, βγάζουμε το σκεύος μας από το φούρνο περιχύνουμε με τα αυγά και ξαναψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πήξουν τα αυγά.