“Κελαϊδή Μοσχάρι”. Μια εξαιρετική και πάρα πολύ νόστιμη  σπεσιαλιτέ από το Τύρναβο σας παρουσιάζω σήμερα μέσα από το greekaffair.gr

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΠΑΛΑ

3 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ

4 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ ΩΡΙΜΕΣ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ

4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΦΕΤΕΣ

300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε φέτες, το κρεμμύδι, τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, το λάδι, τις τομάτες κομμένες σε ροδέλες και σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 2 ώρες. Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο προσθέτουμε το τυρί ξανασκεπάζουμε και ψήνουμε για ½ ώρα ακόμη.