Κερδίστε 4 διπλές προσκλήσεις για την παιδική παράσταση: “Ο Λάζαρος κι οι Δράκοι” στο Θέατρο Ακάδημος.

 

Κάνετε like στην σελίδα του www.greekaffair.gr στο facebook, κοινοποιήστε αυτό το άρθρο και αυτομάτως μπαίνετε στην κλήρωση και στην συνέχεια στείλτε μας τα στοιχειά σας (ονοματεπώνυμο και) στο email info@greekaffair.gr και δηλώστε συμμετοχή για 4 διπλές προσκλήσεις για την Κυριακή 9-4-2017 στις 12:00.

Τα ονόματα τον νικητών θα ανακοινωθούν το Σάββατο το Μεσημέρι 8/4 στις 13:00 μ.μ στην σελίδα του Fb του greekaffair.gr

Καλή επιτυχία! 

Μπείτε στην κλήρωση:

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Συμμετοχή στο διαγωνισμό:

Το μήνυμά σας

 

«Ο Λάζαρος και οι Δράκοι» σε κείμενο Βασιλικής Βλαστού και  Διασκευή-Σκηνοθεσία Νίκου Χρηστίδη, στη σκηνή του Θεάτρου Ακάδημος.

Για πρώτη φορά σας παρουσιάζουμε στη σκηνή του Θεάτρου Ακάδημος την παιδική θεατρική παράσταση «Ο Λάζαρος και οι Δράκοι» σε κείμενο Βασιλικής Βλαστού και  Διασκευή-Σκηνοθεσία Νίκου Χρηστίδη. Το θεατρικό έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι «Ο κυρ Λάζαρος κι οι Δράκοι» που συμπεριλαμβάνεται στο ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αληθινές στιγμές συγκίνησης, εναλλάσσονται άψογα με την έντονη δράση και τις κωμικές σκηνές του έργου. Οι ηθοποιοί με την συνοδεία ζωντανής μουσικής ενσαρκώνουν με μαεστρία τους παραμυθένιους ρόλους τους και μαγεύουν μικρούς και μεγάλους…

Μία παράσταση για όλες τις ηλικίες, εκπαιδευτικού χαρακτήρα που ισορροπεί ανάμεσα στο γέλιο και το συναίσθημα

Η υπόθεση του έργου

Ο Λάζαρος, ένας φιλόδοξος και ονειροπόλος μπαλωματής αποφασίζει να διερευνήσει την πιθανή ύπαρξη Δράκων. Τα μυθικά πλάσματα, που τόσο ονειρεύεται να συναντήσει ζούν σ’ ένα μακρινό και δύσβατο δάσος. Όμως το πείσμα κι η επιμονή του, τον οδηγούν στο ταξίδι. Μέσα από την περιπέτεια, το γέλιο, τις δυσκολίες, ο Λάζαρος μαθαίνει ότι τελικά η γενναιότητα μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους. Θα καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια και τους φόβους του, χρησιμοποιώντας το μυαλό του, αλλά και να ακούγοντας την καρδιά του. Άλλωστε, το αίσθημα της αγάπης και της αδελφοσύνης μπορεί να μετατρέψει τους μεγαλύτερους εχθρούς σε φίλους, να κάνει τα ελαττώματα προτερήματα, τον φόβο δύναμη και να φέρει την ειρήνη και την δικαιοσύνη σ ένα τόπο, όπου όλοι θα είναι χαρούμενοι.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Βασιλική Βλαστού

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Νίκος Χρηστίδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Νάγια Ζαχαράτου

Μουσική Επιμέλεια-Προτότυπη Μουσική: Σόνια Ζορμπά

Σχεδιασμός Φωτισμών-Φωτογραφία: Αναστασία Λουκρέζη

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Παπαθανασίου

Παραγωγή: Dominus

ΠΑΙΖΟΥΝ

Φιλίτσα Καλογεράκου

Πέτρος Λιόντας

Βασιλική Συρανίδου (Σούκη)

Νίκος Χρηστίδης

Πιάνο-Φωνή-Αφήγηση

Σόνια Ζορμπά

Θέατρο Ακάδημος , Ιπποκράτους 17 και Ακαδημίας

Έναρξη 19 Μαρτίου (έως 14 Μαϊου)

Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 12:00

Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία στις 10:30

*Η Παράσταση ταξιδεύει και εκτός Αθηνών

Για πληροφορίες-κρατήσεις σχολείων-groups 2103625119