Κόκορας Πιπεράτος του Γιώργου Τσελεμεντέ

kokoras-piperatos

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΟΚΟΡΑ ΜΙΚΡΟ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

1 ΚΑΡΟΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΦΕΤΕΣ

1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ

2 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΞΥΔΙ

ΚΟΚΚΟΥΣ ΠΙΠΕΡΙ

250 ML ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

10 – 15 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟΥ
125 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

80 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

70 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΟΝΙΑΚ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε το κόκορα το κόβουμε σε μερίδες και σε ένα μπολ βάζουμε το κόκορα τα κρεμμύδια το καρότο την δάφνη το θυμάρι το ξύδι το πιπέρι σε κόκκους και το κρασί. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 6 – 8 ώρες. Βγάζουμε τις μερίδες από το μπολ τις σκουπίζουμε καλά τις αλατοπιπερώνουμε τις αλευρώνουμε και τις σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν προσθέτουμε την μαρινάδα λίγο νερό και σιγοβράζουμε τον κόκορα μέχρι να μαλακώσει. Έχουμε καθαρίσει τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με αλατοπίπερο και λίγο χλιαρό νερό και αφήνουμε να βράσουν. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε από την κατσαρόλα τον κόκορα τα κρεμμυδάκια και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα, παιρνάμε από ένα τρυπητό την σάλτσα και την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει έχοντας προσθέσει και το κονιάκ. Όταν είναι έτοιμη περιχύνουμε τον κόκορα με την σάλτσα.