Κοκορέτσι στη σούβλα! Ο ιδανικός παραδοσιακός μεζές για το γιορτινό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα.

ΥΛΙΚΑ

ΔΥΟ ΣΥΚΩΤΑΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΡΝΙ

ΚΑΡΔΙΑ ΣΠΛΗΝΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΔΙΑ ΑΡΝΙΟΥ

ΛΙΓΟ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ

ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΡΙΓΑΝΗ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Γυρίζουμε τα έντερα ανάποδα τα μέσα έξω και τα πλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό και κάθε φορά ρίχνουμε λίγο ξύδι και λίγο αλάτι. Πλένουμε επίσης και όλα τα εντόσθια ,τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίξουν καλά. Κατόπιν τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα αλατοπιπερώνουμε και τους βάζουμε την ρίγανη και τα ανακατεύουμε καλά. Μετά ξεκινάμε να τα περνάμε στην σούβλα μας με τη σειρά 2 κομμάτια συκώτι 1 καρδιά 1 πνεμόνι 1 γλυκάδι και πάχος, επαναλαμβάνουμε την σειρά μέχρι να μας τελειώσουν τα κομμάτια. Τρυπάμε την αρχή των εντέρων με την μύτη της σούβλας και γυρίζοντας την σούβλα μας τυλίγουμε όλα τα κομάτια απο τα εντόσθια με τα έντερα μας σφιχτά.Ψήνουμε το κοκορέτσι μας σε καλά γινωμένη φωτιά.