Κορoνοϊός φάρμακο : Γιαμαρέλλος και Γώγος oι καθηγητές που ανακάλυψαν την άμεση αγωγή θεραπείας δέκα ημερών

Οι καθηγητές  Ευάγγελος Γιαμαρέλλος καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Χαράλαμπο Γώγος καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών προχώρησαν χθες σε ανακοινώσεις κάνοντας λόγο για ένα «νέο όπλο» στη «μάχη» για την ανάσχεση της εξέλιξης της λοίμωξης Covid-19 σε ολόκληρο τον κόσμο, το οποίο μπορεί να ανακόψει τη ραγδαία επιδείνωση και τη διασωλήνωση των πασχόντων.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν με λεπτομέρειες την ανακάλυψη του ρόλου ενός βιοδείκτη, ο οποίος ανιχνεύεται μέσω μιας απλής εξέτασης στο αίμα των ασθενών από την πρώτη ημέρα εισαγωγής τους στο νοσοκομείο, και με αυτόν είναι δυνατόν να ταυτοποιηθούν με ακρίβεια, στο πρώτο, ακόμα, «στάδιο» της ήπιας μορφής της νόσου, εκείνοι που πρόκειται να έχουν δυσμενή εξέλιξη και να χρειαστούν διασωλήνωση, πριν καν εμφανίσουν τα πρώτα συμπτώματα επιδείνωσης. Στην έρευνα αυτή είχε αναφερθεί στις 19 Μαρτίου ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας

Το  επίτευγμα αυτό , ωστόσο, δεν σταματά εκεί, καθώς η Ελληνική Ομάδα Μελέτης της Σήψης Ε.Ο.Μ.Σ. διατείνεται ότι είναι σε θέση να προτείνει και την ακριβή θεραπεία που θα οδηγήσει τους ασθενείς στην ίαση!

«Η ελπιδοφόρα θεραπευτική αγωγή συνίσταται στην «προσθήκη στην αντι-ιική θεραπεία που ήδη χορηγείται στους ασθενείς ενός συγκεκριμένου ανοσοτροποποιητικού βιολογικού παράγοντα, ο οποίος χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο παράγοντας αυτός μπορεί να βοηθήσει την λοίμωξη Covid-19, καθώς είναι σε θέση, συνδυαστικά με το αντι-ιικό θεραπευτικό πρωτόκολλο, να αναχαιτίσει την πορεία του ανοσοποιητικού συστήματος του πάσχοντος προς την κατάρρευση, την εγκατάσταση αναπνευστικής ανεπάρκειας και την διασωλήνωσή του, από την οποία, για την πλειοψηφία των περιπτώσεων, σήμερα «δεν υπάρχει γυρισμός»  αναφέρει ο Έλληνας επιστήμονας.

«Με άλλα λόγια, μια απλή υποδόρια ένεση, παρόμοια με εκείνη με την οποία λαμβάνουν την ινσουλίνη οι διαβητικοί, χορηγούμενη μια φορά την ημέρα για δέκα (10) ημέρες, είναι σε θέση να αποτρέψει την επιδείνωση και τον δυνητικό θάνατο σε μεγάλο ποσοστό ασθενών, καθώς «μπλοκάρει» την εμφάνιση των βαριών επιπλοκών της νόσου και επιτρέπει την ίασή τους.» συμπληρώνει εκπλήσσοντας σε σχετικό δελτίο τύπου!

Η προτεινόμενη θεραπεία θα δοκιμαστεί σε 12 νοσοκομεία & 100 ασθενείς.