Κοτόπουλο γεμιστό στη λαδόκολλα μια συνταγή  που σίγουρα θα  απογειώσει το Πιάτο σας και θα μαγέψει τον ουρανίσκο σας από τον Σεφ Γιώργο Τσελεμεντέ 

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΙΚΡΟ

150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΛΑ

½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΛΙΓΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΡΙΓΑΝΗ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ

3ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε το κοτόπουλο και το στραγγίζουμε, το πασπαλίζουμε μέσα έξω το κοτόπουλο  με αλατοπίπερο και το αλείφουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού. Σε μια λεκάνη βάζουμε το κεφαλοτύρι κομμένους σε μικρούς κύβους, την αμυγδαλόψιχα, την καρυδόψιχα, την κανέλα, το γαρίφαλο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, και τα ανακατεύουμε. Ανοίγουμε το κοτόπουλο στο στήθος με ένα μαχαίρι και από τις δύο πλευρές και ανασηκώνουμε το δέρμα γύρω από το κόψιμο που κάναμε με το μαχαίρι και το γεμίζουμε με το μείγμα μας, το κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Τοποθετούμε το κοτόπουλο μας σε μια λαδόκολλα και το τυλίγουμε καλά, το βάζουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 3 ώρες. Το ξετυλίγουμε το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε.