Μακεδονίτικη  παραδοσιακή συνταγή Κοτόπουλο Καταφιώτικο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ.

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΛΕΥΡΙ

3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΠΙΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι το αλείφουμε με λίγο λάδι και το ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, μετά το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το υπόλοιπο λάδι με το αλεύρι ώσπου να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός, βάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, κατόπιν σερβίρουμε.

Τips

Σερβίρεται ζεστό, καυτό.