Κοτόπουλο με θυμάρι συνταγή του Γιώργου Τσελεμεντέ

Κοτόπουλο με θυμάρι  ένα πιάτο που φέρνει στο νου και στη γεύση τα αρώματα μιας κυκλαδίτικης πλαγιάς, με το θυμάρι να κυριαρχεί και να γίνεται βάση για μια μοναδική στην αίσθηση.

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

1 ΛΕΜΟΝΙ

3 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ

2 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΘΥΜΑΡΙ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΕΜΟΝΙ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε το κοτόπουλο το ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και το πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Στην κοιλιά του βάζουμε τα σκόρδα το θυμάρι και το λεμόνι ολόκληρο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος προσθέτουμε το λάδι και τις τριμμένες τομάτες, καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε κομμάτια τις αλατίζουμε και τις βάζουμε γύρω από το κοτόπουλο μαζί με ένα ποτήρι νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα.