Κοτόπουλο Πανέ με γιαούρτι και Μουστάρδα του chef Γιώργου Τσελεμεντέ Δοκιμάστε αυτό το απλό πιάτο με το γιαούρτι δένει ωραιότατα με την μουστάρδα και δίνουν μια μυρωδάτη σως !!! 

ΥΛΙΚΑ

800 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΘΟΣ

1 ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ  ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και το βάζουμε σε μια λεκάνη, λιώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις προσθέτουμε στο κοτόπουλο μαζί με το γιαούρτι τη μουστάρδα λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε όλο το βράδυ να μαριναριστεί στο ψυγείο σκεπασμένο με μια μεβράνη. Την επόμενη μέρα ανακατεύουμε τη τριμμένη φρυγανιά με το τριμμένο κεφαλοτύρι και πανάρουμε τα κοτόπουλα από όλες τις πλευρές, πιέζοντας τα κοτόπουλα με τα χέρια για να κολλήσει η φρυγανιά. Τα βάζουμε σε πυρέξ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μια ώρα.