Κοτόπουλο με μουστάρδα και ξύδι

Το κοτόπουλο είναι το αγαπημένο φαγητό όλης της οικογένειας και όταν χρησιμοποιούμε και άλλα υλικά για να το μαγειρέψουμε τότε γίνεται ακόμα πιο νόστιμο.

 

Χρόνος Εκτέλεσης: 45′

Μερίδα/ες: 2

Βαθμός Δυσκολίας: 1

 

Συστατικά

  • 2 πόδια ή στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και κοπανισμένα αν είναι χοντρά
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό λεπτοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ρυθμίζουμε το φούρνο στο γκριλ και βάζουμε τη θερμοκρασία στην υψηλότερη δυνατή.
  • Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ρηχό πιάτο.
  • Αναμειγνύουμε το ξύδι, τη μουστάρδα και το λάδι σε ένα μπολάκι και αλείφουμε με αυτό το μείγμα το κοτόπουλο.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι στο φούρνο, περίπου 15-20 εκ. από την πάνω αντίσταση και ψήνουμε για 8΄-10΄.
  • Γυρίζουμε το κοτόπουλο, το αλείφουμε με τα ζουμιά του μαγειρέματος και ψήνουμε για άλλα 8΄ μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Το ζουμί θα πρέπει να βγαίνει καθαρό, όταν τρυπάμε το κρέας με ένα καλαμάκι.
  • Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό
  • Το τρώμε με ψωμί και σαλάτα.

Tip

προσοχή λίγο στο γκριλ.. Μετά τις πρώτες ένα δυο φορές θα το μάθετε και θα κάνετε θαύματα και με αυτό.

 

Καλή σας όρεξη!

 

greekaffair.gr