Κουραμπιέδες με Stevia και επικάλυψη σοκολάτας

Καλημέρα σας φίλες και φίλοι σήμερα θα φτιάξουμε ένα παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων με stevia, τους αγαπημένους μας κουραμπιέδες.

 

Γιατί να στερούμαστε ότι θέλουμε να φάμε όταν υπάρχει τρόπος;

Πάμε να δούμε τα υλικά της συνταγής μας.

Υλικά

500γρ βούτυρο αγελάδας
150γρ αμύγδαλα ψημένα
650-700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2κγ μπεικιν
Χυμό μισό λεμονιού
4κσ stevia κρυσταλλική
Ανθόνερο
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
Κουβερτούρα bitter 80% κακάο με stevia

Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την stevia να αφρατέψει καλά για 20 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
Ρίχνουμε το μπεικιν το χυμό λεμονιού το κονιάκ και τα αμύγδαλα που έχουμε κόψει στο μπλέντερ.
Βγάζουμε από το μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα ετοιμάζουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν τους ραντίσουμε με ανθόνερο.
Έχουμε λιώσει την κουβερτούρα και μόλις έχει κρυώσει λίγο βουτάμε τους κουραμπιέδες μας.

 

Καλή επιτυχία