Κρεατοπιτάκια με φύλλο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Υπέροχα και πανεύκολα «Κρεατοπιτάκια με φύλλο» του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ.

ΥΛΙΚΑ

 

5 ΤΕΜΑΧΙΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΣΤΑ 4

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

 

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΤΡΙΦΤΗ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΔΥΟΣΜΟ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΛΙΓΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ    

ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Σε ένα τηγάνι μεγάλο σοτάρουμε με το λάδι μας το κρεμμύδι το κιμά και μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά για την γέμιση μας εκτός από το τυρί μας. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιούν όλα τα υγρά   και κατόπιν κατεβάζουμε το τηγάνι μας από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Απλώνουμε μια λωρίδα από φύλλο κρούστας πάνω στο τραπέζι και τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε τριγωνικά, κλείνουμε στις άκρες με λίγο νερό. Κάνουμε όλα τα φύλλα και τα κρατάμε στην άκρη, κατόπιν τηγανίζουμε τα πιτάκια μας σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές. Τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξουν τα λαδιά και σερβίρουμε.