Σήμερα θα φτιάξουμε μια παραδοσιακή συνταγή Κρεμμυδόπιτες Χανίων του Γιώργου Τσελεμεντέ

kremmydopites

ΥΛΙΚΑ

5 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

3 ΠΑΤΑΤΕΣ

3 ΑΥΓΑ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ

½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες και τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα στραγγίζουμε. Σε μια λεκάνη σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το δυόσμο το μείγμα με τις πατάτες και τα κρεμμύδια το αλεύρι το κόρν φλάουρ αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει και όταν είναι έτοιμο με ένα κουτάλι κόβουμε από το μείγμα μας και τηγανίζουμε γυρνώντας και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε με μια κουτάλα όταν είναι έτοιμα και ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα λάδια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.