Κριθαράκι με μυρωδικά και φέτα του Γιώργου Τσελεμεντέ.

ΥΛΙΚΑ

300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

650 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΝΕΡΟ

80 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ  ΒΑΣΙΛΙΚΟ

1 ΤΟΜΑΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΕΤΑ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κριθαράκι μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε την τομάτα το νερό και το αλατοπίπερο μας. Το αφήνουμε να πάρει  μερικές βράσεις και αφού το ανακατέψουμε καλά το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και την φέτα μας. Το αφήνουμε στην άκρη να τραβήξει τα υγρά του και σερβίρουμε.

 

Γράφει ο γαστρονόμος  Γιώργος Τσελεμεντές