Κριθαράκι σαγανάκι από δίκοκκο σιτάρι (Ζέας) με γαρίδες ντομάτα και τσίπουρο

Ένα φαγητό που θα σου μείνει αξέχαστο θα μαγέψει τους ουρανίσκους μπορείτε να το συνοδεύσετε με ένα ποτηράκι ούζο η τσίπουρο 

Υλικά

  • 1 συσκευασία κριθαράκι από δίκοκκο σιτάρι (Ζέας) Φάρμα Χιώτης
  • 20 γαρίδες καθαρισμένες χωρίς κέλυφος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι ούζο η τσίπουρο 
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Διαδικασία 

  • Βράζουμε al dente το κριθαράκι από δίκοκκο σιτάρι (Ζέας) Φάρμα Χιώτης
  • Παράλληλα ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τις γαρίδες. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τo σκόρδο για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Περίπου 2-3 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Στραγγίζουμε το κριθαράκι από δίκοκκο σιτάρι (Ζέας) Φάρμα Χιώτης  και το ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι με τη σάλτσα και τις γαρίδες. Σερβίρουμε σε πιάτα αμέσως.