“ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ” ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΘΟΔΩΡΗ ΒΟΥΡΝΑ.

Στα σκοτεινά. Εκεί που κρύβονται τα τραύματα της ψυχής. Εκεί που κλειδώνονται οι φοβίες και τα λάθη. Στα σκοτεινά. Εκεί που πνίγονται οι άμυνες που αναπτύξαμε για ν’ αντέξουμε. Τόσο βαθιά βυθίζεται η πένα του συγγραφέα Γιώργου Ηλιόπουλου. Σ’αυτό το σκότος ανάβει φώτα πορείας ο σκηνοθέτης Θοδωρής Βουρνάς. Σε τέτοια κόλαση ρίχνονται άφοβα οι ηθοποιοί Ορέστης Τρίκας, Λία Τσάνα, Λάζαρος Βασιλείου, Νίκος Αναγνωστόπουλος.
Με το σώμα, το μυαλό, τη φωνή,το βλέμμα, με κάθε τους κύτταρο παλεύουν στη σκηνή για την Αλήθεια. Με θράσσος και πάθος αποκαλύπτουν, ξεγυμνώνουν, ξεμπροστιάζουν. Αν αντέχεις, τους παρακολουθείς με τέσσερα αυτιά,τέσσερα μάτια, τέσσερεις εγκεφάλους. Και βουρκώνεις, δακρύζεις, κλαις,τρέμεις, γελάς,γελάς πολύ,αλαφραίνεις, λυτρώνεσαι.

Αν δεν αντέχεις, πας Ντενίση. Τελεία και παύλα.

sta-skoteina-making-movies-1

Στο CARTEL, σ’ενα βιομηχανικό τοπίο στο Βοτανικό, κάτι νειάτα κάνουν κάτι νέο, φρέσκο, ο υ σ ι α σ τ ι κ ό! Για ενήλικους θεατές, που δεν πάνε την Κυριακή στην εκκλησία. Ψιλιασμένους,πληγωμένους, διψασμένους, απαιτητικούς.

Πήγα και άκουσα την εξομολόγησή τους, έκανα μαζί τους τη διαδρομή προς τα μέσα. Και ήταν τόσο επώδυνη όσο λυτρωτική.Τόσο συγκλονιστική όσο θεραπευτική. Τους ευχαριστώ! Ο Ορέστης Τρίκας μου αποκαλύφθηκε σαν ακριβό και πολύτιμο ορυκτό, ικανό να δώσει ζωή και λάμψη ακόμα και στα πιο δύσκολα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Η Λία Τσάνα αιχμαλώτισε την ανάσα μου, μ’έκανε να κλάψω μια φορά ως άνθρωπος, δυο φορές σαν γυναίκα.
Ο Λάζαρος Βασιλείου μου επιβλήθηκε σαν χείμαρος γέλιου- τον ευγνωμονώ.
Ο Νίκος Αναγνωστόπουλος με άγγιξε με μέσα σεμνά και χαμηλόφωνα.
Ο Θοδωρής σκηνοθέτησε αυτό το συγκλονιστικό έργο όπως του άξιζε.
Ως δράμα, ως σύγχρονη τραγωδία, ως κατάβαση στην κόλαση του Εγώ.

Πολλά είπα, συγχωρέστε με. (Και πάλι λίγα είναι).

Το βιβλίο του Γιώργου Ηλιόπουλου ” Bedtime stories.Μια ωραία και πιστευτή ιστορία …στα σκοτεινά… ” Από τις εκδόσεις ΣΟΚΟΛΗ – ΚOYΛΕΔΑΚΗ

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ CARTEL. Αγ. Αννης & Μικέλης 4, Βοτανικός.Τηλ.6939898258

 

Κωνσταντίνα Λιβιεράτου

www.greekaffair.gr