Καλημέρα φίλες και φίλοι μου και καλή εβδομάδα σας εύχομαι σήμερα σας εχω ετοιμάσει ένα κρητικό μεζέ.Κρητικό Απάκι με Μανιτάρια και Ξυνομηζήθρα.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες το απάκι στη μέση και μετά σε φέτες και τα κρατάμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε τα μανιτάρια να σωταριστούνμετά προσθέτουμε το απάκι και όταν είναι έτοιμα αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε την ξυνομυζήθρας ανακατεύουμε καλά και μόλις γίνει ένα μείγμα το σερβίρουμε αμέσως.

ΥΛΙΚΑ

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΠΑΚΙ

1/2 ΚΙΛΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΕΥΚΑ

120 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΞΥΝΟΜΥΖΗΘΡΑ

 

Του Γιώργου Τσελεμεντέ