Λαδόψωμο συνταγή του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

 

Λαδόψωμο μια συνταγή, την οποία μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε και εσείς ακολουθώντας τις οδηγίες του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ.

Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε 

ΥΛΙΚΑ

6 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΑΡΕΝΙΟ

3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΑΓΙΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

½ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΑ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΑΛΑΤΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βάζουμε τη μαγιά σε μια λεκάνη, προσθέτουμε δυο φλιτζάνια χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι, ανακατεύουμε να γίνουν χυλός και σκεπάζουμε τη λεκάνη μέχρι να φουσκώσει το μείγμα μας. Ανακατεύουμε το σταρένιο αλεύρι με το καλαμποκάλευρο σε μια λεκάνη και προσθέτουμε λίγο αλάτι το λάδι, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, τη κανέλα, τη μαγιά που έχει φουσκώσει και λίγο χλιαρό νερό. Τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ζύμη μαλακή. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και ζυμώνουμε τη ζύμη μας. Αλείφουμε με λάδι δύο ταψιά και στρώνουμε τη ζύμη μας, σκεπάζουμε τα ταψιά και αφήνουμε να φουσκώσουν. Αλείφουμε τη επιφάνεια με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, ψήνουμε στος 180 βαθμούς για 50 λεπτά, και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τη λαμαρίνα και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.