Συνέντευξη Λένα Αλκαίου στο greekaffair.gr και στον Κυριάκο Τσικορδάνο.

Κα Λένα Αλκαίου σας καλωσορίζω στο greekaffair.gr

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Πότε, πώς και γιατί ξεκινήσατε να ασχολείστε με τη μουσική;

Από πολύ μικρή ηλικία θυμάμαι να τραγουδώ ότι άκουγα στο ραδιοφώνο, οι μνήμες μου είναι γεμάτες μουσική… αυτός είναι και ο λόγος που ασχολήθηκα η αγάπη μου για το τραγούδι. Όταν ακόμα πήγαινα στο λύκειο, ξεκίνησα μαθήματα φωνητικής με την Άννα Διαμαντοπούλου, και κάποια στιγμή αργότερα ήρθαν έτσι τα πράγματα που ασχολήθηκα επαγγελματικά.

Ήταν “αναπόφευκτο” πιστεύετε να χαράξετε το δρόμο προς το τραγούδι;

Ναι έτσι πιστεύω, αν ξεκινούσα την ζωή μου από την αρχή πάλι το ίδιο θα έκανα.

lena alkaiou 2

Ποια είναι οι μουσικές γραμμές και τα στοιχειά που έχουν χαραχθεί μέσα σας και αναπτύχθηκαν στη συνέχεια για να σας γίνουν εφόδια;

-Καταρχήν τα ακούσματα μου από παιδί, λαϊκά τραγούδια αγαπημένα στη συνέχεια η δουλεία που έκανα με την δασκάλα μου την Άννα Διαμαντοπούλου μου άνοιξε άλλους ορίζοντες σε σχέση με την ερμηνεία και το τραγούδι και τέλος όλες οι τόσο σπουδαίες συνεργασίες που είχα με γέμισαν εμπειρίες πολύτιμες….

Ποια στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας σας θεωρείτε πιο σημαντική;

-Είχα πολύ σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου γιατί είχα την τύχη να συνεργαστώ με πολύ σπουδαίους ανθρώπους της μουσικής, είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια από αυτές…

Ποια είναι τα συστατικά που πρέπει να έχει ένα καλλιτέχνης για να σταθεροποιηθεί στο χώρο;

-Πρέπει να έχει σίγουρα ταλέντο! Αλλά και επαγγελματισμό, συνέπεια, μυαλό, ορθή κρίση για να αποφασίσει την κατάλληλη στιγμή το σωστό, υπομονή και επιμονή.

Έχετε πει ποτέ όχι στην καριέρα σας και αν ναι, που;

-Έχω πει κάποιες φορές όχι γιατί οι καριέρες κτίζονται όχι μόνο με τα ναι αλλά και με τα όχι.

Υπάρχει κάποιο από τα τραγούδια σας που ξεχωρίζετε ποιο πολύ και γιατί;

-Όλα τα τραγούδια που έχω πει τα αγαπώ, για ξεχωριστό λόγο το καθένα, αλλά σίγουρα το ίχνος είναι ένα τραγούδι που με καθόρισε όπως και η καινούργια σελίδα για το τόσο αισιόδοξο μήνυμα της.

Αυτό το καιρό βρίσκεστε στην μουσική σκηνή “Γραμμές του Έρωτα”. Τι  παρουσιάζετε εκεί;

-Οι Γραμμές του έρωτα ….είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Το πρώτο μέρος είναι μουσικοθεατρικό είναι μια ιστορία που εξελίσσεται στην Τρούμπα στα σπίτια με τα κόκκινα φωτάκια …εκεί δυο ηρωίδες που κάνουν αυτή την δουλεία Άβα Γαλανοπούλου κι εγώ τσακώνονται, μιλούν, αγαπιούνται, θυμούνται ….είναι η πρώτη φορά για μένα που παίζω κιόλας κι όχι μόνο τραγουδώ και μάλιστα με μια τόσο καλή ηθοποιό όπως είναι η Άβα Γαλανοπούλου. Είναι πολύ ωραία η δουλεία αυτή και βέβαια καθοριστικό ρόλο παίζει η παρουσία της Μαριώς!

mariw-2-640x400 (1)

Η επαναλαμβανόμενη συνεργασία σας με την ρεμπέτισσα Μαριώ, εκτός από μια πολύ μεγάλη ευθύνη, αποδίδει και ένα εγγυημένο ποιοτικό αποτέλεσμα. Πόσο εύκολο και σημαντικό είναι να λειτουργείς και να δουλεύεις  δίπλα στην Μαριώ;

-Η Μαριώ καταρχήν είναι ένας υπέροχος άνθρωπος η συνεργασία μαζί της ήταν και είναι άψογη ! Την εκτιμώ την αγαπώ και την θαυμάζω ! είναι μοναδική στο είδος της και πολύ αυθεντική!

lena-alkaiou-1

Την Λένα Αλκαίου πως την ονειρεύεστε να είναι σε μια δεκαετία;

Να μπορώ να τραγουδώ σε χώρους που έχουν μια ποιότητα όπως έχω κάνει μέχρι τώρα, να έχω κι άλλα τραγούδια σημαντικά στο προσωπικό μου ρεπερτόριο και να υπάρχω με αξιοπρέπεια!

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

-Τα σχέδια μου είναι να πάμε καλά στις Γραμμές γιατί πιστεύω ότι αξίζει! επίσης ετοιμάζω καινούργια τραγούδια  δισκογραφικά που θα κυκλοφορήσουν σύντομα!

Ποια είναι η ευχή που θα θέλατε να κάνετε στους αναγνώστες του greekaffair.gr εν όψει του 2015;

-Εύχομαι το 2015 να μας βρει όλους καλύτερα! Nα μπορέσουμε να δούμε πιο αισιόδοξα τα πράγματα  να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες της ζωής μας, να υπάρχει λιγότερος πόνος και να χαμογελάσουμε!

 

Συνέντευξη : KΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΚΟΡΔΑΝΟΣ

Φωτογραφία: AΔΑΜΑΝΤΙΑ ΛΑΟΥΜΤΖΗ