Λούτσος με σάλτσα ελιάς του Γιώργου Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΛΟΥΤΣΟΣ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΞΥΔΙ

90 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

125 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

Λουτσος με σαλτσας ελιας

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το μαϊντανό το σκόρδο  το μισό λάδι και αλατοπιπερώνουμε, αναμειγνύουμε καλά. Καθαρίζουμε το λούτσο τον πλένουμε και τον στεγνώνουμε, τον χωρίζουμε σε φιλέτα τα  περνάμε από την φρυγανιά την τριμμένη και τον ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μας για 5 – 10 λεπτά γυρνώντας τα συχνά. Τοποθετούμε τα φιλέτα μας σε πιάτα ρίχνουμε από επάνω το μείγμα με το μαϊντανό λίγο ξύδι και συνεχίζουμε με τα τουρσιά και τις ελιές.