Μακαρόνια με Σάλτσα Σαρδέλας του Γιώργου Τσελεμεντέ

image

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι μαζί με το αλεύρι και αφού πάρει χρώμα καστανό το σβήνουμε με λίγο νερό και το κρασί. Κατόπιν προσθέτουμε την ντομάτα μας το αλάτι μας και το πιπέρι το δαδνόφυλλο και το αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πυκνώσει η σάλτσα μας. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα μας αποσύρουμε το τηγάνι απο την φωτιά και προσθέτουμε τις σαρδέλες ψιλοκομμένες και ανακατεύουμε καλά. Εχουμε βράσει τα μακαρόνια μας και τα σερβίρουμε κατόπιν προσθέτουμε την σάλτσα μας απο επάνω.

ΥΛΙΚΑ

1/2 ΚΙΛΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΑΣΙ

1-2 ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ

50 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΑΡΔΕΛΛΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ (ΒΑΡΕΛΙΟΥ)

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ ΚΑΠΑΡΗ (ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ)