Μανιτάρια με Πατάτες από την Θράκη: Από τον Σεφ Γιώργο Τσελεμεντέ

Μανιτάρια με Πατάτες από την Θράκη: Από τον Σεφ Γιώργο Τσελεμεντέ

Ελαφρύ, πεντανόστιμο,φαγητό σερβίρεται ως κυρίως πιάτο στο οικογενειακό τραπέζι.Το φαγητό αυτό ανήκει στην θρακιώτικη  κουζίνα από την περιοχή της Ροδόπης και γίνεται με τοπικά μανιτάρια που τα ονομάζουν γκούγκουλ ή τσερβενούσκα. Εγώ φυσικά χρησιμοποίησα τα γνωστά σε όλους, κλασικά Πλευρώτους

 

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ

4 ΠΑΤΑΤΕΣ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κόβουμε σε κομμάτια τα μανιτάρια, αφού καθαρίσουμε τις πατάτες τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο και μετά αφού κρυώσουν τις κόβουμε σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο λάδι κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο τη δάφνη τις πατάτες το κρασί αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνουν με λίγη σάλτσα.

tips 

  • Για να μην οξειδώνονται οι πατάτες τις αφήνουμε σε νερό μέχρι να τις καθαρίσουμε όλες
  • Προβράζουμε τις πατάτες για να μειώσουμε το χρόνο ψησίματος στο μισό
  • Ποτέ δεν πλένουμε τα μανιτάρια γιατί συμπεριφέρονται σαν σφουγγάρι και ρουφούν τα υγρά
  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια πάντα, λίγο πριν μαγειρέψουμε γιατί οξειδώνονται.

Καλή επιτυχία