Μανιτάρια με Ρύζι συνταγή του Γιώργου Τσελεμεντέ

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, για κάθε στιγμή, Ρύζι με Μανιτάρια! Μια συνταγή κατάλληλη για συνοδευτικό για ψητά κρέατα και ψάρια.

Κρεμμυδόσουπα

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΑ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΡΥΖΙ

½ ΜΑΤΣΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

½ ΜΑΤΣΟ ΑΝΙΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

4 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

4 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε τα μανιτάρια τα κόβουμε στα 4 αν είναι μεγάλα και τα στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκι με το λάδι προσθέτουμε τα μανιτάρια τα σοτάρουμε και αυτά προσθέτουμε τις τομάτες το κρασί το άνιθο το μαϊντανό αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου , μόλις απορροφηθούν τα υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά.