Θύματα κατασκοπείας επί μία δεκαετία έχουν πέσει χρήστες κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών της Apple και της Google εξαιτίας ενός σφάλματος ασφαλείας, γνωστού ως «FREAK».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Independent», εκατομμύρια χρήστες του λογισμικού iOS και Android  που χρησιμοποιούν οι συσκευές της Apple και της Google βρίσκονται τα τελευταία χρόνια  εκτεθειμένοι στους χάκερς εξαιτίας ενός σφάλματος ασφαλείας.
Οι ειδικοί πιστεύουν πως το πρόβλημα αυτό οφείλεται σε μια παλιά πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης η οποία απαιτούσε από τους κατασκευαστές λογισμικού να χρησιμοποιούν πιο  αδύναμα προγράμματα κρυπτογράφησης – από πλευράς ασφάλειας – που πωλούνταν στο εξωτερικό, για λόγους  εθνικής ασφάλειας.

Αν και η τακτική αυτή αποτελεί σήμερα παρελθόν αφού εγκαταλείφθηκε πριν από δέκα χρόνια, πολλές δημοφιλείς ιστοσελίδες και ορισμένα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο συνέχισαν να χρησιμοποιούν το «αδύναμο» λογισμικό καθιστώντας την αποκρυπτογράφηση του ψηφιακού αρχείου τους από χάκερς…παιχνιδάκι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κενό ασφαλείας επηρεάζει τους web browsers της Apple και το πρόγραμμα Android της Google.

 http://www.seleo.gr 

 

 

greekaffair.gr