Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου.

Πολλές φορές έτυχε να αγαπήσεις κάποιον ή ακόμα να στεναχωρηθείς που κάποιος δεν μπόρεσε να ανταποδώσει την δική σου αγάπη.

 

Αλλά εσύ ό ίδιος πόσο πολύ αγάπησες τον εαυτό σου;

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου. Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να αναδεικνύεις αυτό που έχεις, είτε είναι χιούμορ είτε είναι ομορφιά είτε είναι εξυπνάδα. Έχεις σίγουρα πολλά προσόντα, πολλά από τα οποία σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Δοκίμασε, πειραματίσου και μην φοβάσαι την αποτυχία, μόνο έτσι μαθαίνεις.

Φρόντισε τον εαυτό σου, μην τον παραμελείς. Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν στην ζωή μας, ο εαυτός μας είναι ο μοναδικός συνοδοιπόρος μας σε αυτό το παράξενο και όμορφο ταξίδι. Κάνε στον εαυτό σου μερικά χατίρια, όπως θα έκανες χατίρια σε κάποιον καλό σου φίλο ή στον άνθρωπο της ζωής σου. Άφηνε τον που και που να βγαίνει έξω από τα στενά πλαίσια που το έχεις βάλει. Είτε λέγεται φαγητό, είτε ποτό, είτε διασκέδαση, άλλωστε ζει μόνο μια φορά.

Σεβάσου τον εαυτό σου. Μην αφήνεις τους άλλους να τον πληγώνουν και αν το κάνουν να απομακρύνεσαι.

Δεν χρωστάς σε κανέναν και τίποτα, η ζωή είναι δική σου και την ζεις με τον δικό σου τρόπο. Σεβάσου τα «θέλω» σου και προάσπισε τα.

Να είσαι επιεικής μαζί του. Όλοι κάνουν λάθη και όλοι παίρνουν κάποια στιγμή λάθος αποφάσεις.

Μην αυτοκατηγορείσαι και μην «αυτομαστιγώνεσαι» για τα σφάλματα σου. Χαμογέλα και συνέχισε.

Αν δεν αγαπήσεις εσύ πρώτος τον εαυτό σου πώς να περιμένεις από κάποιον άλλον να το κάνει;

 

 

Του Κωνσταντίνου Μάνεση.

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη Τρίτη: Το Τροπάριο της Κασσιανής
Επόμενο άρθροΗ μεροληπτική εφαρμογή των μέτρων δοκιμάζει την υπομονή μας
Η Prootos δημιουργήθηκε αρχές του 2010 με σκοπό την κατασκευή ιστοσελίδων πάντα με βάση τις ανάγκες των πελατών. Η κάθε ιστοσελίδα αντανακλά πλήρως την επιχείρηση και προβάλλει τα προϊόντα της ακριβώς όπως οι πελάτες επιθυμούν. Η ιστοσελίδα αποτελεί τη βιτρίνα ενός επαγγελματία στο διαδίκτυο, οπότε κατά την σχεδίασή της επικοινωνούμε διαρκώς με το πελάτη. Ο σκοπός της Prootos είναι απλός και ξεκάθαρος. Κατασκευή, συντήρηση, υποστήριξη, αναβάθμιση ιστοσελίδων και αποτελεσματική προβολή στο διαδίκτυο. https://www.prootos.com support@prootos.com 210 22 01 868