Mία ακόμα μεγάλη γιορτή Πολιτισμού διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της Νίκαιας, με αφορμή την κοπή έναρξη των δράσεων της νέας χρονιάς.

Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μία ισχυρή ένδειξη για το ότι και το έτος 2016 θα είναι μία ακόμα χρονιά γεμάτη πολιτισμό, αλληλεγγύη και εθελοντισμό.

unnamed (1)

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Ομίλου κ. Ιωάννη Μαρωνίτη και προβολή βίντεο που παρουσίαζαν τις συνεχείς και ποικίλες δράσεις του με επίκεντρο την κοινωνία, τον άνθρωπο, την εκπαίδευση και τον Πολιτισμό. Ωστόσο μέσα από το χαιρετισμό ανακοινώθηκε επισήμως πως το έτος 2016 είναι αφιερωμένο στην Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και όλες οι εκδηλώσεις του ομίλου εφεξής θα είναι αφιερωμένες σε αυτή την Επιστροφή. Έπειτα, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιου και Επίτροπος του συμβουλίου της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Νικαίας ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα .

unnamed (6)unnamed (7)

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα διανθισμένο από παραδοσιακά συγκροτήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, που ταξίδεψαν το κοινό στα μονοπάτια της Λαϊκής Παράδοσης. Τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν ήταν τα εξής:

unnamed (3)unnamed (2)

Ο πολιτιστικός σύλλογος Κερατσινίου «ΘΥΜΑΙΤΑΔΕ» με χοροδιδάσκαλο τον κ Δρακόπουλο, ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» με χοροδιδάσκαλο την κα Σαββίδου,η Ένωση Κρητών Κορυδαλλού Νικαίας-Αγ. Ι. Ρέντη «Ο Άγιος Ανδρέας Κρήτης» με χοροδιδάσκαλο την κα Γιακουμάκη,ο Σύλλογος Ελληνορουμάνικης φιλίας «Αρμονία» με χοροδιδάσκαλο τον κ. Αρμονίδη,το Χορευτικό Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών από τη Γεωργία «Patare Emigrante» με χοροδιδάσκαλο τον Otto Leverashvili,το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού «GADALA» με χοροδιδάσκαλο την κα Φωτεινή Gadala

unnamed (8)

και τη βραδιά έκλεισαν με Λαϊκό πρόγραμμα ο Πέτρος Τσολάκος με τον Αργύρη Δημητριάδη και την Άσπα Φούντη.

Τη ιδιαίτερη αυτή εορταστική βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, ο Αντιπεριφεριάρχης Περιφερειακής Ενότητας νήσων Σαρωνικού κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο τ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπος της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κας Γεννηματά, κ. Δημήτρης Καρύδης, η κα Τιτίκα Στασινοπούλου Πρόεδρο Διαπολιτισμικού Κέντρου UNESCO και εκπρόσωπο της Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Επίσης παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη κ. Δημοσθένης Σταματάτος και κα Αραβαντινού Μαρία, ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου κ. Γιώργος Βαθιώτης, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο κ. Λαγουμτζής Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Νίκαιας, εκπρόσωποι από την Ελληνική εταιρεία πρόληψης και από τον ΕΝΕΛΠΑ, οι δημοσιογράφοι Σγότζος Κωνσταντίνος και Εύα Παπαδάκη, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας εν Πειραιεί κ. Μιχάλης Χάνδακας και ο δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού Γιώργος Βιδάλης.

Σημαντικό σημείο της βραδιάς ήταν βραβεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Διεύθυνση Αθλητισμού του Ομίλου στο πρόσωπο του Διευθυντή κ. Αντώνη Γλύκα και στο αθλητικό σπίτι του Ομίλου star sport club.

Επιπλέον, για την Προσφορά του στον πολιτισμό βραβεύθηκε ο τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου στήριξε την εκδήλωση για άλλη μία φορά ενώ όλοι μαζί ευχήθηκαν σε όλο τον κόσμο το 2016 να είναι μία δημιουργική χρονιά με υγεία, ειρήνη και ευτυχία