Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Salon de Bricolage  η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Αλέξη Σταμάτη: “ΜΕΛΙΣΣΙΑ”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

SPYROS LYKOYDHS, BASILHS POYLANTZAS, STAMATHS FASOYLHS

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν πολύ εκπρόσωποι από τον πολιτικό, τον καλλιτεχνικό και τον επιχειρηματικό χώρο.

Το βιβλίο ΜΕΛΙΣΣΙΑ παρουσίασε ο Θανάσης Χειμώνας, αποσπάσματα διάβασαν οι Μπέττυ Αρβανίτη και ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και σχολίασε μουσικά ο Τηλέμαχος Μούσας.

8ANASHS KASTANIWTHS, ALEXHS STAMATHS

8ANASHS NIARXOS, DHMHTRA PANAGOPOYLOY

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

H Αγάπη, grande dame της ελληνικής λογοτεχνίας, βρίσκεται κατάκοιτη στο κρεβάτι της σ’ ένα μεγάλο αρχοντικό στα Μελίσσια. Στον ίδιο χώρο εμφανίζονται ένας μυστηριώδης βοηθός που επιμελείται την αυτοβιογραφία της, τα δύο της παιδιά, ο άντρας της κόρης της και μια παράξενη, γοητευτική κοπέλα. Κάποια στιγμή ένας πίνακας πάνω από το προσκεφάλι της Αγάπης ξυπνάει παλιές πληγές.

Τι ζητάει το κάθε πρόσωπο; Ποιες είναι οι κρυφές προθέσεις του; Τι είναι αλήθεια και τι όχι; Πόσο καθορίζει το παρελθόν τη μοίρα των ανθρώπων;

Με θεατρική ένταση και μέσα σε συγκρουσιακή συχνά ατμόσφαιρα, η «οικογενειακή γιορτή» εξελίσσεται απρόβλεπτα. Το δωμάτιο της Αγάπης μετατρέπεται σταδιακά από ένα σκηνικό που σιγοβράζει σε ένα θάλαμο που εκρήγνυται.

Ένα βιβλίο για τη μνήμη και το πάθος, το τραύμα και την ασθένεια, το «αίμα» της οικογένειας και την ίδια την αφήγησή του.

ANTZELA MPROYSKOY, MPETTY ARBANITH

CHRYSSANTHOS PANAS, ALEXHS STAMATHS

KATERINA LAGKH, GIWRGOS LYKIARDOPOYLOS, MARIA NAYPLIWTOY

KWNSTANTINOS ASPIWTHS, ALEXHS STAMATHS

MPETTY ARBANITH, ALEXHS STAMATHS

ALEXHS STAMATHS (2)

MELISSIA