Μελιτζάνες στο φούρνο με αβγά μάτια και αρωματικά του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ.

ΥΛΙΚΑ

4 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΕΤΑ ΤΥΡΙ

4 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ

4 ΑΥΓΑ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με αλατισμένο νερό για ½ ώρα και μετά τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε. Τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι τις τομάτες τριμμένες το σκόρδο αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος αλείφουμε λίγο λάδι στρώνουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε από επάνω την σάλτσα , βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε λίγο αλάτι πιπέρι το τυρί κομμένο σε κομμάτια καιτο ρίχνουμε στο σκεύος μας με τις μελιτζάνες, το βάζουμε ξανά στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να ροδίσουν.

Tips

Μια παραλλαγή θα μπορούσε να είναι η εξής: Κόβουμε στη μέση και κατά μήκος τις μελιτζάνες ή τις κόβουμε σε φέτες 1 εκ. πάχος. Τις τηγανίζουμε σε λάδι και τις στραγγίζουμε. Τις χωρίζουμε σε 4 μερίδες. Στην ίδια κατσαρόλα, τηγανίζουμε 4 φέτες χοιρομέρι για να πάρει χρώμα. Βάζουμε κάθε φέτα πάνω από κάθε μερίδα μελιτζάνας. Προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, κρεμμύδια, ντομάτες, μαϊντανό και θυμάρι όπως στην επάνω συνταγή. Τα σοτάρουμε στο λίπος που έμεινε στην κατσαρόλα από το χοιρομέρι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα βάζουμε πάνω στις φέτες ζαμπόν. Τηγανίζουμε τα αυγά με 1 κουταλιά σούπας λάδι και τα βάζουμε πάνω από κάθε μερίδα. Σερβίρουμε αμέσως.