Τραγανοί και μυρωδάτοι, Μελιτζανοκεφτέδες είναι ένας άλλος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το νοστιμότερο λαχανικό την μελιτζάνα από την ελληνική μάνα γη.

ΥΛΙΚΑ

4 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ

2 ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

2 ΑΥΓΑ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα του φούρνου μέχρι να καεί η φλούδα τους, τις καθαρίζουμε τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις στραγγίζουμε. Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο, το μαϊντανό, τα αυγά χτυπημένα, αλατοπίπερο, τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε. Πλάθουμε το μείγμα λίγο – λίγο σε κεφτέδες πασπαλίζουμε με φρυγανιά και σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα λάδια και σερβίρουμε.