Μεταμορφώσετε τα πασχαλινά αυγά σε μικρά έργα τέχνης.

Αυτό το Πάσχα απολαύστε μαζί με τα παιδιά σας ένα απόγευμα γεμάτο δημιουργική φαντασία. Αρκούν μερικά φθηνά υλικά, όπως πινέλα και μη τοξικά χρώματα, για να μεταμορφώσετε τα πασχαλινά αυγά σε μικρά έργα τέχνης.

Μαμά-να-διακοσμήσουμε-τα-πασχαλινά-αυγά

Πάσχα χωρίς αυγά δεν γίνεται, και αν πρόκειται για χρωματιστά, ακόμα καλύτερα. Τα χρωματιστά αυγά είναι ιδανικά δώρα για φίλους και αγαπημένους, αλλά και για να βρίσκουν οι καλεσμένοι σας τη θέση τους στο γιορτινό τραπέζι.

Χρώματα της φύσης

Πριν από οποιαδήποτε διακόσμηση, πρέπει να καλύψετε το αυγό με μια υπέροχη χρωματιστή βάση. Χρησιμοποιείτε πάντα φυσικά προϊόντα, με βάση υλικά που έχετε στην κουζίνα. Αρχικά, τοποθετήστε τα αυγά σε μια κατσαρόλα, καλύψτε τα με κρύο νερό και προσθέστε δύο κουταλιές ξύδι. Έπειτα, ανάλογα με το επιθυμητό χρώμα, συνεχίστε ως εξής:

Πορτοκαλί: διαλύετε ένα ή δύο φακελάκια σαφράν στο νερό.

Κόκκινο: βάζετε ένα ολόκληρο κόκκινο κρεμμύδι με τη φλούδα του στο νερό.

Πράσινο: προσθέτετε δύο χούφτες σπανάκι στο νερό.

Καφέ: ρίχνετε τρία μικρά φλιτζάνια καφέ στο νερό.

Σε αυτό το σημείο βράζετε τα αυγά για περίπου 15 λεπτά. Και είστε έτοιμοι.

Πινέλα, αλλά όχι μόνο

Για τα μικρά πασχαλινά αριστουργήματά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πινέλα με λεπτή μύτη και χρώματα ζαχαροπλαστικής σε μορφή τζελ τα οποία είναι μη τοξικά, οικονομικά, εύχρηστα και ξεπλένονται εύκολα με νερό. Εκτός από την ελεύθερη διακόσμηση, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτοσχέδιες στάμπες σκαλίζοντας σχήματα σε φελλούς ή στη σάρκα μιας πατάτας κομμένης στα δύο. Επίσης, μπορείτε να επιτύχετε ένα ελκυστικό αποτέλεσμα βυθίζοντας λουλούδια και φύλλα στο χρώμα και εντυπώνοντάς τα πάνω στα αυγά. Αν θέλετε μια πραγματικά φίνα και λεπτομερή διακόσμηση, κόψτε μικρά στένσιλ ζωγραφικής και κολλήστε τα στα αυγά με σελοτέιπ. Απλώς χρωματίστε την υπόλοιπη επιφάνεια και απομακρύνετε το στένσιλ μόλις στεγνώσει το χρώμα.

Και τώρα, κάντε τα δώρα!

Αφού διακοσμήσετε τα αυγά, μπορείτε να προσφέρετε κάποια από αυτά στα αγαπημένα σας πρόσωπα ως δώρο. Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία και την ευχαρίστηση να χαρίσουν ένα δώρο σε φίλους και συγγενείς που θα «ξυπνήσει» τον πιο δημιουργικό τους εαυτό!