Μετεωρολόγος Καλλιάνος: ‘Ερχεται τις επόμενες ημέρες το πρώτο ισχυρό κύμα καύσωνα -Δείτε σε ποιες πόλεις θα χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος

Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο – Ενδείξεις για ισχυρό καύσωνα στα τέλη Ιουνίου.

Καιρός: Έως και τους 38 βαθμούς θα φθάσει η θερμοκρασία στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Ο γνωστός μετεωρολόγος σε ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο Facebook, κάνει λόγο για το πρώτο ισχυρό κύμα καύσωνα που θα περάσει από τη χώρα μας τη για φέτος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, «μετά τα μισά της επόμενης εβδομάδας πλησιάζει κάτι πολύ δυνατό, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να εκτοξευθεί ακόμη και πάνω από τους 41°C (!!!)».

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε:

«Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι θερμοκρασίες στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι ακόλουθες :

* ΑΘΗΝΑ:

Πέμπτη: 34°C

Παρασκευή: 36°C

Σάββατο: 37-38°C

Κυριακή: 37-38°C

* ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :

Πέμπτη: 33-34°C

Παρασκευή: 33-34°C

Σάββατο: 36°C

Κυριακή: 35-36°C

* ΠΑΤΡΑ:

Πέμπτη: 28-29°C

Παρασκευή: 30°C

Σάββατο: 31-32°C

Κυριακή: 32°C

* ΛΑΡΙΣΑ:

Πέμπτη: 35°C

Παρασκευή: 37°C

Σάββατο: 37-38°C

Κυριακή: 36-37°C

* ΗΡΑΚΛΕΙΟ:

Πέμπτη: 30°C

Παρασκευή: 32°C

Σάββατο: 32-33°C

Κυριακή: 32°C

Επίσης, αυτό που διαφαίνεται, είναι ότι από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει μια πολύ μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια της χώρας.

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΚΑΥΣΩΝΑ

Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα, αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την επόμενη Πέμπτη 29/6 και στη συνέχεια να μας επισκεφτούν ακόμη πιο θερμές αέριες μάζες με αποτέλεσμα να μιλάμε για πολύ ισχυρό κύμα καύσωνα.

Όλα αυτά όμως θα τα μελετήσουμε τα προσεχή 24ωρα, διότι έχουμε ακόμη μπροστά μας αρκετές ημέρες και ενδέχεται όπως είναι λογικό να υπάρξουν κάποιες αλλαγές.

Πάντως, επαναλαμβάνω, ΑΝ διατηρηθούν τα υπάρχοντα στοιχεία, μετά τα μισά της επόμενης εβδομάδας πλησιάζει κάτι πολύ δυνατό, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να εκτοξευθεί ακόμη και πάνω από τους 41°C (!!!). Όλα αυτά όμως είναι ενδείξεις! Θα σας μιλήσω με σιγουριά όταν θα έχει “κλειδώσει” αυτό το ενδεχόμενο».

ΣΤΟΥΣ 38°C ΤΟ Σ/Κ – ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στ…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos στις Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017