Μια νέα ελληνική εταιρία κατασκευάζει σε παγκόσμια πρωτιά, προϊόντα από τα νεκρά φύλλα φύκιων.

Η PHEE είναι μια νέα ελληνική εταιρία η οποία κατασκευάζει, σε παγκόσμια πρωτιά, προϊόντα από τα νεκρά φύλλα φύκιων Posidonia Oceanica τα οποία βρίσκονται σε αφθονία στις Ελληνικές ακτές και δυστυχώς μέχρι σήμερα η διαχείριση τους από τις αρχές είναι μη βιώσιμη τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και οικονομικό επίπεδο.

Μετά από μακρά ερευνητική περίοδο, η ομάδα της PHEE ανέπτυξε και κατοχύρωσε μια απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία επεξεργασίας των νεκρών φυκιών, με τελικό σκοπό την ανακύκλωση τους με την παραγωγή φυσικών επιφανειών οι οποίες χρησιμοποιούνται ως κύρια πρώτη ύλη στην ανάπτυξη PHEEκινων προιόντων.

Η ιδέα της PHEE ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια από τον Σταύρο Τσομπανίδη, που επηρεασμένος από μια ομιλία του Παύλου Ευμορφίδη σχετικά με αναξιοποίητες φυσικές πρώτες ύλες, έβαλε τον πήχη ψηλά να κάνει τα Ελληνικά φύκια παγκοσμίως γνωστά. Λίγο αργότερα η ιδέα πήρε σάρκα και οστά, όταν τα αποτελέσμα των πειραμάτων που έγιναν έδωσαν ώθηση στους ιδρυτές να προχωρήσουν στην δημιουργία γραμμής παραγωγής τον σχεδιασμό και την κυκλοφορία των πρώτων προιόντων.

Η PHEE έχει διακριθεί ,λαμβάνοντας σημαντική υποστήριξη στα πρώτα της βήματα, σε εγχώριους διαγωνισμούς και προγράμματα επιχειρηματικής ανάπτυξης.Συγκεκριμένα συμμετέχει στο πρόγραμμα υποτροφίων Angelopoulos-Clinton CGIU,διακρίθηκε στον διαγωνισμός ReditUp της εταιρείας Παπαστράτος και στο BlueGrowth, που συνδιοργανώνεται από την Aephoria.net και τον Δήμο Πειραιά.Τέλος έχει βραβευτεί ως η καλύτερη Eλληνική startup εταιρεία στον κλάδο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η πρώτη εφαρμογή του υλικού PHEE είναι οι PHEE cases ,oι πρώτες προστατευτικές θήκες για smartphones φτιαγμένες από φύκια. Αυτή την στιγμή το προιόν απευθύνεται σε συσκευές iPhone και έχει τα χαρακτηριστικά πως κάθε θήκη είναι 100% ανακυκλώσιμη και διαθέτει μοναδικό φυσικό σχεδιασμό. Κάνένα κομμάτι της θήκης PHEE δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο, κάτι που συμβαίνει σε όλη τη γκάμα προϊόντων της εταιρείας.

Παράλληλα έχoυν αναπτυχθεί και άλλες εφαρμογές του καινοτόμου υλικού όπως πολυτελή κουτιά συσκευασίας σε διαφορετικές διαστάσεις και μεγέθη, σε συνεργασία με την εταιρία Παπαδερός , ενώ στα άμεσα πλάνα της είναι η επίσημη έναρξη του PHEE-shop μέσα από το οποίο θα κυκλοφορήσουν νέα προϊόντα αρχιτεκτονικής διακόσμησης, γραφείου και λοιπές ανατρεπτικές εφαρμογές των PHEEκιών σε συνεργασία με ελληνικά brands και σχεδιαστές.

Όραμα της ομάδας μας είναι η επιστροφή της παραγωγής στην Ελλάδα, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η επιστροφή του ανθρώπου κοντά στην φυσικό περιβάλλον παράλληλα με την ανάπτυξη περιβαλλοντικής ευαισθησίας στο κομμάτι της καθαριότητας των Ελληνικών ακτών και της αύξησης της ανακύκλωσης.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδω