Μοναστηριακός Τουρισμός: Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου.

Η γυναικεία Ιερά Μονή (ή Ιερό Ησυχαστήριο) είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη.

Ενώ είναι στο πανελλήνιο γνωστή γιατί υπάρχει σ’ αυτήν, δίπλα στο Καθολικό, ο τάφος του μακαριστού Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Ιερά-Μονή-Αγίου-Ιωάννου-του-θεολόγου

Οι μοναχές του μοναστηριού της Σουρωτής είχαν πνευματικό καθοδηγητή τους τον Γέροντα Παΐσιο. Ο Όσιος Γέροντας Παϊσιος κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994. Έκτοτε, κάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου, στην επέτειο κοιμήσεως του Γέροντος, τελείται αγρυπνία στη μονή με συμμετοχή χιλιάδων πιστών από όλη την Ελλάδα, ακόμα και το εξωτερικό.

Στο εντυπωσιακό αγιορείτικο Καθολικό βρίσκονται τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου. Η μονή ιδρύθηκε το 1972 και έχει περίπου 60 μοναχές.

Το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου βρίσκεται στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, κοντά στα Βασιλικά και ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας. Απέχει περίπου 28 χιλιόμετρα ανατολικά από τη Θεσσαλονίκη και για να φθάσει εκεί ο προσκυνητής ακολουθεί το δρόμο προς τη Χαλκιδική.

Το Ιερό Ησυχαστήριο (το οποίο είναι ανοικτό Τρίτη–Πέμπτη–Σάββατο) δέχεται προσκυνητές ως εξής:

Χειμερινή ώρα:

Καθημερινές 10 πμ – 1 μμ και 4 μμ – 6 μμ

Κυριακές 11 πμ – 1 μμ και 4 μμ – 6 μμ

Θερινή ώρα:

Καθημερινές 10 πμ – 1 μμ και 5 μμ – 7 μμ

Κυριακές 11 πμ – 1 μμ και 5 μμ – 7 μμ

Κλειστό είναι: Δευτέρα–Τετάρτη–Παρασκευή

Τηλ. μονής: (+30)2396041320 (Απαντά Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο 10 πμ – 2 μμ)