Μοσχάρι στιφάδο στη γάστρα

Ένα ελληνικό παραδοσιακό φαγητό που τα παλιά τα χρόνια στα χωριά το μαγείρευαν σε καζάνια  τις  ημέρες που γιόρταζαν κάποιον άγιο η κάποιο μεγάλο γεγονός .

 

Μη χάνετε στιγμή οργάνωσε από τώρα το Κυριακάτικο σας τραπέζι σου και περιμένουμε εντυπώσεις. Καλή επιτυχία!

 

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι χτένι η ελιά η  ποντίκι

2 κιλά κρεμμύδια στιφάδου καθαρισμένα

2 φύλλα δάφνης

2 ποτήρια κόκκινο κρασί

2 σκελίδες σκόρδο

1 ξυλαράκι κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

μπαχάρι

1 συσκευασία ντομάτα πουμαρό

2 κούπες ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Αφού καθαρίσουμε τα κρεμμύδια τα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και να πάρουν λίγο χρώμα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη γάστρα.

Βήμα 3

Τέλος ρίχνουμε στη γάστρα όλα μαζί και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το κρέας μας, ανακατεύοντας πολύ καλά ώστε να πάει το ζουμάκι από τα κρεμμύδια μαζί με τη ντομάτα παντού και να ποτίσει το κρέας.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθούς για περίπου 3 ώρες με κλειστό καπάκι το οποίο ανοίγουμε μόνο στα τελευταία 10 λεπτά ψησίματος.

 

Καλή σας Όρεξη