Μπενιέ Σουφλέ με Μπακαλιάρο του Γιώργου Τσελεμεντέ.

 

Σήμερα σας έχω ετοιμάσει μια ιδιαίτερη συνταγή Μπενιέ Σουφλέ με Μπακαλιάρο του Γιώργου Τσελεμεντέ ένα πιάτο που θα ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας.

image

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ

ΑΦΘΟΝΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

3 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ

30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΛΑΔΙ

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ξαρμυρίζουμε το μπακαλιάρο και τον βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να τον σκεπάσει, τον βράζουμε για 5 λεπτά ,αφαιρούμε το δέρμα του όλα τα κόκαλα του και τον κόβουμε σε κομμάτια 4-5 εκατοστά. Φτιάχνουμε το κουρκούτι και στο τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε μια σφιχτή μαρέγκα. Βουτάμε ένα- ένα κομμάτι μπακαλιάρου μέσα στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε μπόλικη και καυτή φριτούρα. Μόλις ροδίσουν τα σερβίρουμε.