Πρωθυπουργός Βουλγαρίας: «Δεν μπορώ να κλείσω τις εκκλησίες”

«Μόνο ο Κύριος μπορεί να μας βγάλει από αυτή την κρίση» δήλωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, διαμηνύοντας ότι δεν μπορεί να κλείσει τις εκκλησίες.

 

 

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τη χώρα εν μέσω της πανδημίας, θα επεκταθούν και στην Εκκλησία, ο κ. Μπορίσοφ γνωστοποίησε ότι επικοινώνησε με τους Μητροπολίτες και τους κάλεσε να διαφυλάξουν όσο μπορούν τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των πιστών, αλλά και να απολυμαίνουν συχνά τους ναούς και τις ιερές εικόνες.

«Ξέρω ότι πολλοί άθεοι λένε: κλείστε τις εκκλησίες. Για όλα τα άλλα, έχω τη θέληση, έχω το θάρρος, αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό», είπε ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια μπορεί να ληφθεί μόνο από την Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας …

 

Υ.Γ.  κ. Πρωθυπουργέ και κ.Κεραμέως

 

Αλήθεια κ. Πρωθυπουργέ και κ.Κεραμέως εάν πραγματικά πιστεύετε στο τριαδικό θεό και ειστε χριστιανοί  τότε γιατί δεν παραδειγματίζεσαι από τον γείτονα συνάδελφο σας  κ. Μπορίσοφ όπου κατά τη διάρκεια πρόσφατης  συνέντευξης τύπου, διαμήνυσε ότι δεν μπορεί να κλείσει τις εκκλησίες. Και το μόνο που μπορεί να πράξει ως σωστός χριστιανός είναι να  γνωστοποιήσει και συγχρόνως να  επικοινωνήσει με τους Μητροπολίτες της χώρας του  και να τους καλέσει να διαφυλάξουν όσο το δυνατόν μπορούν τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των πιστών, αλλά και να απολυμαίνουν συχνά τους ναούς και τις ιερές εικόνες.

Εσείς ειλικρινά κ. Πρωθυπουργέ κ. Κεραμέως τα ίδια μέτρα  δεν μπορείτε να τα εφαρμόσετε εάν θέλατε πραγματικά;; Και με την σειρά τους  οι χριστιανοί να τα ακολουθήσουν πιστά και με ευλάβεια ;;; Έπρεπε να προβείτε στο καθολικό κλείσιμο της εκκλησιάς ειδικά σε μια τόσο μεγάλη γιορτή όπως είναι το Πάσχα των χριστιανών ;;;

Πιστεύουμε  ότι εάν πραγματικά θέλετε ως Κράτος  μπορείτε με τι κατάλληλες οδηγίες προς τους Μητροπολίτες και της εκκλησίες  οι Έλληνες  χριστιανοί που θέλουν να πάνε στις εκκλησίες αυτές τις ήμερες θα  ακολουθήσουν καθολικά τις οδηγίες σας  ώστε να  διαφυλάξουμε συγχρόνως και την προσωπική τους  ασφάλεια τις υγιεινής, αλλά και να μπορέσουν όλοι τους να γιορτάσουν   και φέτος την μεγάλη εβδομάδα των παθών  έστω και από τις μεγαλουπόλεις χωρίς μετακίνηση στα χωριά τους να πάνε να προσκυνήσουν τον εσταυρωμένο .

Από εσάς εξαρτάτε και Πρωθυπουργέ;;; !!!!