ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΕΣ ΣΦΑΚΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

6 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΡΑΚΙ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΥΖΗΘΡΑ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ

1 ΑΥΓΟ

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι λίγο αλάτι το ρακί και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε για ½ ώρα να ξεκουραστεί και κόβουμε σε μπάλες. Σε μια λεκάνη βάζουμε τη μυζήθρα την ξινομυζήθρα το αυγό χτυπημένο αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε μια μπάλα ζύμης την ανοίγουμε με το πλάστρη σε φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε σε δίσκους περίπου 6 εκατοστών. Σε κάθε δίσκο βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση το κλείνουμε και το πλάθουμε να γίνει μια μπάλα. Πιέζουμε με το πλάστρη κάθε μπάλα ώστε να πάρει σχήμα στρογγυλό Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα. Βάζουμε σε τηγάνι αντικολλητικό λίγο λάδι σαν να το έχουμε αλείψει και ψήνουμε τα πιτάκια μας γυρνώντας τα μέχρι να ροδίσουν.