Η αστρολόγος Βάσια Μαυράκη γράφει για την Νέα σελήνη στο τέλος του Κριού –  Με τον Αρη στο σκληρό μεσοδιάστημα κρόνου / Πλούτωνα…  Και η Μεσόγειος φλέγεται για μια φορά ακόμα.  

Βαριές ημέρες… ασήκωτες, με την ένταση του Άρη, την σκληρότητα του Κρόνου, τη θλιβερότητα του Πλούτωνα και την αψάδα του Ουρανού, σε όλο τους το μεγαλείο.
Σα να μας κυκλώνει όλους ένα πέπλο κατήφειας, στεναχώριας … σαν το κίτρινο πέπλο της αφρικανικής σκόνης που έχει εισχωρήσει παντού να έχει τρυπώσει και στις ψυχές μας και να τις αρρωσταίνει!
Σαν η αγάπη του Λαυρέντη… αυτή που χάθηκε στη σκόνη, στον κίτρινο αέρα, να μην μπορεί να επιστρέψει, να μη βρίσκει το δρόμο … και σαν ο ανάδρομος Ερμής να μας φέρνει μπροστά στα λάθη του παρελθόντος.
Σαν τα πτωματοφάγα όρνια του κόσμου των πανίσχυρων να οσμίστηκαν σάρκα μισοπεθαμένη και να κατηφορίζουν από Δύση και Ανατολή για να μοιράσουν τα γόνιμα νερά της Μεσογείου… για μια φορά ακόμη!
Σαν μια Νέα Σελήνη στο πολεμικό ζώδιο του Κριού που κρατάει την ανάσα της και περιμένει να δει τι θα γίνει παρακάτω…

Οι μνήμες ξυπνούν μετά από 28 σχεδόν χρόνια , όσο ακριβώς θέλει ο Κρόνος να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει μια σκληρή επιστροφή του, αφού και το 1990 με παρόμοιες κοσμικές συνθήκες ξεκίνησε ο πρώτος Πόλεμος του Κόλπου! Πάλι ένας πόλεμος με έναν Κρόνο στον Αιγόκερω, πάλι για το πετρέλαιο το κακομαθημένο αυτό παιδί του Πλούτωνα , με έναν Ουρανό σε σύνοδο με έναν Ποσειδώνα στον Αιγόκερω στις μοίρες αυτές που πατά τώρα ο Άρης, πάλι για τη μοιρασιά… πάλι απογοήτευση…και πάλι οι εκλείψεις του 2018 στα χνάρια αυτών του 1990!!! Μα πόσο καλά κουρδισμένο είναι το ρολόι του Σύμπαντος;

Η συμμαχία του Άρη με τον Κρόνο το προηγούμενο διάστημα προετοίμαζε την κατάσταση σε κοσμικό επίπεδο αλλά και σε προσωπικό επίπεδο και όποιος έχει Ήλιο, Σελήνη, Μεσουράνημα, Ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες από 8 έως 15 μοίρες σε παρορμητικά ζώδια, νομίζω πως θα μπορέσει να μας επιβεβαιώσει τη σκληρότητα των ημερών! Το γενικό κλίμα μας μιλά για βία, μόχθο, σκληρότητα και βαρβαρότητα,γιατί έτσι ακριβώς λειτουργεί ο Άρης στο μεσοδιάστημα Κρόνου/ Πλούτωνα, λειτουργεί βάρβαρα! Φέρνει την ανάγκη του αγώνα για επιβίωση, φέρνει τραυματισμούς ατυχήματα, τάσεις αυτοκαταστροφής και απώλειες, πόσο μάλλον με τον Ουρανό στο τέλος του Κριού να δυναμιτίζει τις καταστάσεις με την έντονη παρουσία του; Εδώ όμως μιλάμε για κάτι πάνω από τα προσωπικά που μας ταλανίζουν, μιλάμε για στιγμές ανώτερες από τις γενικές δυσκολίες μας, μιλάμε για στιγμές ιστορικές που έρχονται να καθορίσουν την πορεία της ζωής των παιδιών μας! Σκεφτείτε… η γενιά που τώρα έχει κληθεί να αντεπεξέλθει περισσότερο στα δύσκολα είναι η γενιά των παιδιών που έχουν πάρει προίκα τους στο γενέθλιο χάρτη τους την ισχυρή σύνοδο Κρόνου, Ποσειδώνα, Ουρανού στον Αιγόκερω! Στην ουσία τα »μάχιμα» παιδιά μας, που έχουν γεννηθεί από 1988- 1992… μάχιμα και στην ειρήνη, αφού είναι τα παιδιά που γεννήθηκαν με τα πάντα και έχουν κληθεί να παλέψουν για τα πάντα!

Η Νέα Σελήνη που θα γεννηθεί στις 16 του μήνα, στις 26 μοίρες του Κριού θα φέρει εντάσεις στον παρορμητικό σταυρό, ΚΡΙΟΥΣ, ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ, ΖΥΓΟΥΣ και ΑΙΓΟΚΕΡΟΥΣ. Και εδώ είναι η περίπτωση που είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε δεκαήμερα, γιατί το κάθε δεκαήμερο έχει τις δικές του αγωνίες. Το πρώτο έχει να παλέψει τον Κρόνο, σοβαρό και άπονο… το δεύτερο τον Άρη σε τετράγωνο με τη Σελήνη, λίγο πριν… στη βαλσαμική της φάση και στη συνέχεια… εν εξελίξει τετράγωνο με Ουρανό… ένταση, εκρηκτικές καταστάσεις, απομακρύνσεις, βίαιες αλλαγές κατοικίας. Και μετά τρίτο δεκαήμερο… Άρης, Ουρανός, Πλούτωνας!!!

ΠΡΟΣΟΧΉ!!! Ιδιαίτερως ΚΡΙΟΙ (9 – 19 Απρ.), θα βρίσκεστε σε πολεμική διάθεση, θα λειτουργείτε »θερμοκέφαλα» και περισσότερο ανταγωνιστικά από ότι συνήθως… ναι… και όμως γίνεται!!! Θα είστε περισσότερο επιρρεπείς σε ατυχήματα, κοψίματα, χτυπήματα και σε θέματα υγείας σε ότι μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση. Καρδιά, πίεση, εγκέφαλος, πρέπει να λειτουργούν στο ρελαντί το διάστημα αυτό για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΙ (11- 22 Ιουλίου), είστε τα »διαλεχτά» παιδιά του Πλούτωνα εδώ και αρκετό καιρό είναι η αλήθεια και έχετε δοκιμαστεί αρκετά σε θέματα οικογενειακά και περιουσιακά. Εσείς περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους βιώνετε εσωτερικό πόλεμο γιατί σας πνίγουν τα συναισθήματα που δεν βρίσκουν δικαίωση με αποτέλεσμα να πληγώνεστε και να πληγώνετε. Το διάστημα από 23 Απριλίου εως και 14 Μαίου θέλει πραγματικά απεριόριστα ψυχικά αποθέματα.

ΖΥΓΟΙ (11- 22 Οκτ.), ο τομέας των σχέσεων και των συνεργασιών σας θα πληγεί περισσότερο από το βάρος των ημερών. Όσοι βρίσκεστε σε φάση διάλυσης σχέσεων , γάμου, συνεργασιών, αφήστε να σας οδηγήσει το ρεύμα γιατί όσο και να παλεύετε αντίθετα σε αυτό δε θα καταφέρετε τίποτε περισσότερο από το να »τραυματιστείτε». Το διάστημα δεν είναι ιδανικό και σε ότι αφορά σε δικαστικούς αγώνες και διεκδικήσεις, γιαυτό τουλάχιστον μην ενεργοποιείτε εσείς παρόμοια θέματα. Σε περίπτωση που τα μεθοδεύουν οι »απέναντι» κάντε ότι μπορείτε για να τα καθυστερήσετε τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του Μάη.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ (9 – 19 Ιαν.), είχατε να παλέψετε έναν γίγαντα, τον Πλούτωνα, που δρούσε αργά και μεθοδικά δημιουργώντας όμως μια συνέπεια στην μέχρι τώρα πίεσή του. Τώρα καλείστε να αντιμετωπίσετε και έναν εξτρεμιστή, τον Άρη, που θα πυροδοτήσει χωρίς δεύτερη σκέψη τις »κοιμισμένες» μπαρουτοαποθήκες! Είστε παρορμητικό ζώδιο της γης και οι ασφάλειες της ζήσης είναι σημαντικές για εσάς. Προσπαθήστε να είστε λοιπόν όσο πιο συγκρατημένοι μπορείτε από τις 5 του Μάη και μετά αν αισθανθείτε πως αυτές απειλούνται. Προσοχή στην υγεία σας και αν υπάρχουν χρόνια θέματα υγείας που σας απασχολούν, κινηθείτε πρώτοι προληπτικά για να μη βρεθείτε σε δεινή θέση αργότερα. Οι ημέρες της απόλυτης συνόδου του Άρη με τον Πλούτωνα στις 21 μοίρες του Αιγόκερω στις 25, 26, 27, 28 Απριλίου, σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να φέρει επεμβάσεις αν πραγματοποιείται μέσα στον έκτο ή όγδοο γενέθλιο οίκο μας. Σε πολιτικό και κοσμικό επίπεδο θα είναι ημέρες απόλυτης πολεμικής αλλά και τρομοκρατικής δράσης, που θα συνεχιστούν μέχρι τα μέσα του Μάη, μέχρι ο Ουρανός να περάσει στον Ταύρο.

Με τη Νέα Σελήνη του Απρίλη ο Ερμής ξαναγυρνά στη ορθή φορά του, διανύοντας ημέρες Κριαρίσιες μέχρι και τις 27 Απριλίου που θα φτάσει στις 9 μοίρες του Κριού και θα πραγματοποιήσει τετράγωνο ακριβείας με τον Κρόνο δυσκολεύοντας αρκετά τα παρορμητικά και πάλι του τέλους του πρώτου δεκαημέρου. Ίσως ακούσουμε γεγονότα που θα αφορούν σε μικρά παιδιά αυτό το διάστημα, προσοχή αυξημένη στα παιδιά μας λοιπόν και δυστυχώς ίσως συνεχιστεί η παράλογη βία στα ανυπεράσπιστα ζώα που έχει εκδηλωθεί με τη σύνοδο Άρη, Κρόνου.

Ο σταθερός σταυρός, ΤΑΥΡΟΙ, ΛΕΟΝΤΕΣ, ΣΚΟΡΠΙΟΙ και ΥΔΡΟΧΟΟΙ θα βιώσουν πιο ήρεμα τη Νέα Σελήνη με τυχερούς τους ΤΑΥΡΟΥΣ των αρχών του τρίτου δεκαημέρου και τα μεγαλοπρεπή τρίγωνα που τους πραγματοποιεί ο Πλούτωνας, αλλά και τον πλανήτη του έρωτα την Αφροδίτη να έχει περάσει στο ζώδιο τους. Ευνοημένοι και οι ΣΚΟΡΠΙΟΙ του τέλους δεύτερου, αρχές τρίτου δεκαημέρου με τον Δία στο ζώδιο τους και την Αφροδίτη απέναντί τους έτοιμοι να βιώσουν ανεπανάληπτες ερωτικές στιγμές. ΛΕΟΝΤΕΣ και ΥΔΡΟΧΟΟΙ, λίγο πριν το πέρασμα του Ουρανού στον Ταύρο και τις »αναταράξεις» που θα ακολουθήσουν, καλό είναι να αποφεύγετε τις υπερβολές στις οποίες σας ωθεί ο Δίας με τα τετράγωνά του.

Ο μεταβλητός σταυρός ΔΙΔΥΜΟΙ, ΠΑΡΘΕΝΟΙ, ΤΟΞΟΤΕΣ και ΙΧΘΥΕΣ, με την ορθοδρόμηση του Ερμή θα επιστρέψετε στα επίπεδα επικοινωνίας που είχατε συνηθίσει, κυρίως εσείς οι Δίδυμοι που είστε κάτω από την κυβέρνηση του. Οι Παρθένοι των αρχών του τρίτου δεκαημέρου έχετε την τιμητική σας με τα τρίγωνα του Πλούτωνα , αλλά και του τέλους του δευτέρου δεκαημέρου με τα τρίγωνα επίσης της Αφροδίτης από τον Ταύρο, θα έχετε οικονομικές και ερωτικές ευκαιρίες. Είναι ένα ευεργετικό διάστημα αυτό θα που πρέπει να το εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο τρόπο. Ευνοημένοι και οι ΤΟΞΟΤΕΣ του τέλους του τρίτου δεκαημέρου με τον Ουρανό να τους προσφέρει ευκαιρίες ανανέωσης… και όσο για τους ΙΧΘΥΕΣ του δεύτερου δεκαημέρου, αυτοί εξακολουθούν να παραμένουν αθεράπευτα ερωτευμένοι! Παράπονο δεν πρέπει να έχουν και τα Ψαράκια των αρχών του τρίτου δεκαημέρου που διανύουν από τις πιο εξαιρετικές στιγμές τους με τον Δία να τους χαρίζει απλόχερα ευκαιρίες, επεκτάσεις και επισημοποιήσεις.

Η Απριλιάτικη αυτή Νέα Σελήνη δεν θα έχει την τρυφερότητα που αξίζει στον ξανθό, αβρό, Απρίλη… η Απριλιάτικη αυτή Νέα Σελήνη θα φέρει αναβρασμό και βιαιότητα στη λεκάνη της Μεσογείου, εκεί που ο ορυκτός υποθαλάσσιος πλούτος βράζει ζεστός … η Απριλιάτικη αυτή Νέα Σελήνη θα βρει τα σαρκοφάγα των υπερδυνάμεων να μοιράζουν θαλάσσια χωράφια που δεν είναι καν δικά τους… η Απριλιάτικη αυτή Νέα Σελήνη θα βρει τα αεροπλανοφόρα να συνωστίζονται σε νερά που δε τους ανήκουν … με την Απριλιάτικη αυτή Νέα Σελήνη , για μια ακόμη φορά ο Κορτέζ θα έρθει να χαρίσει χάντρες στους» Αζτέκους» για να τους αρπάξει το χρυσάφι…