www.greekaffair.gr

Aυλαία για τον δεύτερο κύκλο διαλέξεων της αρχιτεκτονικής εταιρείας CFCOMPANY με βασικό θεματικό άξονα την Πόλη και την Αρχιτεκτονική.

Στην τελευταία για την φετινή περίοδο 2014-15 εκδήλωση, την Τετάρτη 20 Μαΐου θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος με θέμα «Η Αθήνα από ψηλά. Η κουλτούρα του skyline».

Ο Νίκος Βατόπουλος θα μιλήσει για την αισθητική και οικονομική διάσταση της σημερινής όψης της Αθήνας όταν την βλέπει κανείς από τους ιστορικούς λόφους της ή από ταράτσες και ψηλά κτίρια. Η εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική πρωτεύουσα θα μπορούσε να ανατραπεί σε διάστημα λίγων ετών αν υπήρχε παραγωγή σκέψης, σχεδιασμός και κίνητρα για τη βελτίωση της όψης, της λειτουργίας και του κλίματος της Αθήνας.

Δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» με εξειδίκευση σε αθηναϊκά θέματα, ο Νίκος Βατόπουλος έχει αναδειχθεί σε μια από τις πιο δημιουργικές προσωπικότητες της πρωτεύουσας: είναι, ανάμεσα σε άλλα, ο ιδρυτής της ομάδας πολιτών «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» που αριθμεί περισσότερα από 20.000 μέλη.

Ώρα προσέλευσης: 7.30 μ.μ. Πριν από την ομιλία, και με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του δεύτερου κύκλου διαλέξεων της CFCOMPANY, θα προσφερθεί κοκτέιλ στην ταράτσα του κτιρίου που στεγάζει τον χώρο εκδηλώσεων «ΕΒΔΟΜΟΣ» (Καραγιώργη Σερβίας 4, στοά Καλλιγά, πλατεία Συντάγματος).

Η είσοδος στις ομιλίες είναι ελεύθερη για το κοινό με προκράτηση θέσης.

Κρατήσεις θέσεων μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά από τις 11 Μαΐου στο τηλέφωνο 2109229467, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

ΑΦΙΣΑ 20-5-15

Ποιά είναι η  CFCOMPANY; 

Το προφίλ της εταιρείας

Η CF COMPANY, με επικεφαλής τους αρχιτέκτονες Στέλιο Κούτσικο και Στάμο Φαφαλιό, έχει κατοχυρώσει μια ισχυρή θέση στην ελληνική αγορά προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες αρχιτεκτονικής μελέτης, επίβλεψης και εκτέλεσης κατασκευαστικών έργων διαφορετικής κλίμακας.

Πριν 2 χρόνια, συστάθηκε εντός της εταιρείας και ειδική ομάδα με αρμοδιότητα την συμμετοχή σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Και οι δύο πρώτες απόπειρες στέφθηκαν με επιτυχία: στον διαγωνισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για τον σχεδιασμό τοπόσημου στην κατάληξη της κεντρικής προβλήτας του μελλοντικού Μητροπολιτικού Πάρκου στον Φαληρικό Όρμο η ομάδα της  CFCOMPANY απέσπασε το Γ΄Βραβείο. Στον διαγωνισμό «Re-think  Athens» για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου η πρόταση της εταιρείας μας τιμήθηκε με την πρόκριση στην δεύτερη φάση της προεπιλογής.

Το άνοιγμα στην κοινωνία είναι κεντρική επιλογή για το γραφείο μας και σηματοδοτείται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Το 2011 η  CFCOMPANY ανέθεσε στον διακεκριμένο Έλληνα φωτογράφο Πάνο Κοκκινιά να αποτυπώσει με τον φακό του όψεις του σύγχρονου Ταύρου καθώς εκεί βρίσκεται η έδρα της εταιρείας. Ακολούθησε μεγάλη φωτογραφική έκθεση το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς. Τον περασμένο χρόνο, διοργανώσαμε τον κύκλο διαλέξεων με βασικό θεματικό άξονα την Αρχιτεκτονική και την Πόλη της Αθήνας, που είχε ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό. Φέτος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την έναρξη του 2ου κύκλου διαλέξεων, στο Ίδρυμα Κατακουζηνού, με θεματικό άξονα αυτή τη φορά την Εικόνα της Αθήνας.

Ένα νέο ταξίδι ξεκινά.

 

greekaffair.gr