Νηστίσιμη συνταγή: Σουπιές με μελάνι από την Λευκάδα

Φίλες και φίλοι μου καλημέρα σήμερα σας ταξιδεύω στην πανέμορφη Λευκάδα με τα πανέμορφα τυρκουάζ νερά της και σας μαγειρεύω ένα παραδοσιακό τους πιάτο, Σουπιές με Μελάνι.

 

Ας πάμε να δούμε όμως τα υλικά που χρειαζόμαστε για την συνταγή μας και την διαδικασία. 

Υλικά
1 κιλό Σουπιές
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
300γρ ρύζι Καρολίνα
1κσ πελτέ
1 Μεγάλο Κρεμμύδι
Κρασί άσπρο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σουπιές και προσέχουμε να μην σπάσει το σακουλάκι με το μελάνι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να κάψει το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδι ριχνουμε τις κομμένες σουπιές
σοτάρουμε σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το πελτέ.
Βάζουμε νερό ριχνουμε το αλάτι το πιπέρι και αφήνουμε τις σουπιές να βράσουν.
Συμπληρώνουμε νερό αν θέλει και ρίχνουνε το ρύζι να βράσει και αυτό.