Ντοματοπιπεριές γεμιστές με Αυγολέμονο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ.

ΥΛΙΚΑ

8 ΜΕΤΡΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

8 ΜΕΤΡΙΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

600 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΡΥΖΙ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΛΑΔΙ

1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ

ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΙ

½ ΜΑΤΣΟ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε τα λαχανικά μας καλά, τα στεγνώνουμε και κόβουμε τα καπάκια τους από την επάνω μεριά. Αφαιρούμε από τις ντομάτες το εσωτερικό τους και από τις πιπεριές τα σπόρια. Την ψίχα από τις μισές ντομάτες ή την τρίβουμε ή την ψιλοκόβουμε και την βάζουμε σε ένα μπόλ μαζί με τον κιμά το ρύζι το μαϊντανό το δυόσμο το λάδι και το αλατοπίπερο. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μας. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε όρθιες τις ντομάτες και τις πιπεριές μας κόβουμε λίγο βούτυρο σε καρεδάκια προσθέτουμε περίπου 3 φλιτζάνια νερό κλείνουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμα παίρνουμε το ζουμί τους και φτιάχνουμε αυγολέμονο.