Για δεύτερη συνεχή χρονιά η αρχιτεκτονική εταιρείαCFCOMPANY διοργανώνει σειρά ομιλιών με βασικό θεματικό άξονα την Πόλη και την Αρχιτεκτονική.
Στην επόμενη διάλεξη, την Τετάρτη 22 Απριλίου, στις 7.30 μ.μ., φιλοξενούμε τον Μανώλη Ανδριωτάκη, δραστήριο μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας. Τίτλος της ομιλίας του «Επικίνδυνα αστικάtattoo».
Zούμε στην χώρα που βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις των θανατηφόρων τροχαίων. Στη χώρα όπου αφανίζεται κάθε χρόνο ο πληθυσμός ενός χωριού 2.000 ανθρώπων, εξαιτίας των τροχαίων. «Στο σώμα της πόλης», υποστηρίζει ο Μανώλης Ανδριωτάκης, «εγγράφεται διαρκώς το αποτέλεσμα ατελεύτητων οπτικών ανταγωνισμών που έχουν ένα και μοναδικό στόχο: την απόσπαση της προσοχής των διαβατών. Εμπορικά μηνύματα, έργα τέχνης, κείμενα, διαμαρτυρίες, ανακοινώσεις, συνομιλούν ή επικαλύπτουν την οδική σήμανση και δημιουργούν ένα τοξικό περιβάλλον. Η οπτική αντιπαράθεση στην πόλη είναι ένα αδυσώπητο παιχνίδι δύναμης, ματαιοδοξίας, ναρκισσισμού, και πειθούς.
Οι αλλεπάλληλες εγγραφές, τα μηνύματα, η εικονοποιία, τα εφήμερα στίγματα μολύνουν την πόλη οπτικά και την καθιστούν ένα επικίνδυνο πεδίο.
Η απόσπαση της προσοχής εξαιτίας οπτικών ερεθισμάτων είναι μια πολύ συνήθης αιτία τροχαίων συμβάντων. Υπονομεύει την οδική ασφάλεια και καθιστά την πόλη διπλά χαμένη.
Ο Μανώλης Ανδριωτάκης ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία, τη σκηνοθεσία βίντεο και ντοκιμαντέρ, τη συγγραφή βιβλίων κι άρθρων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την παραγωγή και διάθεση περιεχομένου στο Διαδίκτυο. Έχει δημοσιεύσει οκτώ βιβλία και έχει σκηνοθετήσει πέντε ντοκιμαντέρ.
ΑΦΙΣA cfcompany
Η είσοδος στις ομιλίες είναι ελεύθερη για το κοινό με προκράτηση θέσης.
 
Κρατήσεις θέσεων μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά από την Τρίτη του Πάσχα 14 Απριλίου στο τηλέφωνο 2109229467, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

ΟΙ ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΗΣ CFCOMPANY – Β’ ΚΥΚΛΟΣ

Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στον πρώτο, εναρκτήριο κύκλο οδήγησε στην απόφαση η πρωτοβουλία να συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν με μια νέα σειρά διαλέξεων, εστιάζοντας θεματολογικά, αυτήν την φορά στην «Εικόνα της Πόλης».

Η αρχιτεκτονική, η πολεοδομία, ο τουρισμός, το ντιζάιν, θέματα συντήρησης, προσβασιμότητας, αισθητικής αλλά και οδηγικής συμπεριφοράς θα απασχολήσουν με πολλούς, σύνθετους και συχνά απρόβλεπτους τρόπους τους προσκεκλημένους ομιλητές της CFCOMPANY έως και τον Μάιο του 2015. Οκτώ διαφορετικοί ομιλητές που συνδέονται με την πόλη με οκτώ διαφορετικούς τρόπους, θα μας χαρίσουν την δική τους ματιά πάνω σε μια τόσο ρευστή αλλά και τόσο ενδιαφέρουσα περίοδο για την Αθήνα.

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται μία Τετάρτη τον μήνα, στις 7.30 μ.μ στον πολυχώρο εκδηλώσεων «Έβδομος», στην πλατεία Συντάγματος, επί της στοάς Καλλιγά, στην οδό Καραγεώργη Σερβίας 4.

 

ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η είσοδος στις ομιλίες είναι ελεύθερη για το κοινό με προκράτηση θέσης.

Κρατήσεις θέσεων μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά από την Τρίτη του Πάσχα

14 Απριλίου στο τηλέφωνο 2109229467, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Κρατήσεις για τις επόμενες ομιλίες θα γίνονται κάθε φορά 10 ημέρες πριν από την κάθε εκδήλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε μας στην σελίδα της CFCOMPANY στο facebook.

 

greekaffair.gr