Στην επόμενη διάλεξη, την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, στις 7.30 μ.μ., φιλοξενούμε τον Θωμά Δοξιάδη, αρχιτέκτονα και αρχιτέκτονα τοπίου. Στην ομιλία του με τίτλο «Χάνοντας την Εδέμ» ο γνωστός αρχιτέκτονας εξερευνά την δύσκολη αλλά συναρπαστική σχέση ανάμεσα στο δομημένο περιβάλλον της Αθήνας, το τοπίο και τον δημόσιο χώρο.
cf company 1
Η Αθήνα έχει αλλάξει έντονα τα τελευταία 10-50-200 χρόνια. Θα συνεχίζει να αλλάζει τα επόμενα 10-50-200 σε βαθμό που δεν θα την αναγνωρίζουμε. «Η αλλαγή αυτή μπορεί να γίνει κάπως συγκροτημένα, αντιμετωπίζοντας τις πολλές προκλήσεις που έρχονται. Ή μπορεί να γίνει τυχαία», υποστηρίζει ο Θωμάς Δοξιάδης.
Κάποιες από τις κρίσιμες προκλήσεις είναι η εξασφάλιση δημόσιου χώρου κατάλληλου για δημόσια ζωή στην κλίμακα ολόκληρης της πόλης. Η προστασία ή και η βελτίωση των οικοσυστηματικών υπηρεσιών στις οποίες βασίζεται η ζωή στην πόλη. Και η αλλαγή του κλίματος. Μέσω της δουλειάς του για το ελληνικό τοπίο και τον δημόσιο χώρο της Αθήνας, ο Θωμάς Δοξιάδης, ως επικεφαλής του γραφείου «doxiadis+», εξερευνά μαζί με τους συνεργάτες του κάποιες από αυτές τις προκλήσεις και προτείνει λύσεις, τόσο σε ερευνητικό επίπεδο όσο και σε εφαρμοσμένα έργα.
 
Η είσοδος στις ομιλίες είναι ελεύθερη για το κοινό με προκράτηση θέσης.
 
Κρατήσεις θέσεων μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά από τις 2 Μαρτίου στο τηλέφωνο2109229467, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
greekaffair.gr