Κομμάτι του Τιμίου Σταυρού από την Ιεράν Μονήν Παναγιάς Σουμελά, θα βρίσκεται το Σάββατο 18 Μαρτίου προς προσκύνημα στον Αγιο Νεκτάριο Τρικάλων.

 

Διαδώστε το άρθρο αυτό 

Αγαπητοί μου πατέρες και αδερφοί σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 18 Μαρτίου και ώραν 5:30 μμ εις τα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ . Χρυσόστομος επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού , θα υποδεχθεί κομματι του Τίμιου Σταυρού και Ζωοποιώ Σταυρού,το  οποίον φυλάσσεται εις την Ιεράν Μονήν Παναγιάς Σουμελά εις το Βέρμιον Όρος . Το Ιερόν Κειμήλιον θα μεταφέρει εις την Πόλη των Τρικάλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βέροιας ,Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων προς ευλογίαν του πιστού λαού της επαρχίας .

Να τονίσουμε ότι ο Τίμιος Σταυρός ειναι ειναι η δόξα της Εκκλησιάς ειναι η <<ωραιότης της Εκκλησιάς >> και το μεγάλων μυστήριο της .

Η εκκλησιά βιώνει τον Σταυρό του Χριστού ,  Διακηρύσσει και λιτανεύει τον Σταυρόν. Και τούτο διότι τιμώντας τον Σταυρόν  προσκυνούμε  τον Εσταυρωμένων. Δεν λατρεύουμε ειδωλολατρικά κάποιο σχήμα , αλλά αναγνωρίζουμε το μέγεθος της θυσίας που ο χριστός εκούσια υπεστη δια την σωτηρίαν των ανθρώπων .

Παρακαλούμε θερμός δια την συμμετοχή απάντων εις την υποδοχή του τίμιου και ζωοποιού Σταυρού .

Μετ ευχών και της εν Κυριω Αγάπης Μητροπολίτης και Σταγών Χρυσόστομος