Η Άννα Φόνσου παίζει και σκηνοθετεί για το σπίτι του ηθοποιού. Δύο παραστάσεις ετοιμάζει η Άννα Φόνσου για το Ίδρυμα “Το σπίτι του ηθοποιού” που χρόνια τώρα θεωρεί σπίτι της. Ένα όνειρο που είδε να πραγματοποιείται μετά από πολύ κόπο και θυσίες. Η πρώτη παράσταση θα είναι  το έργο΄΄Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα΄΄στο οποίο παίζει  η Άννα Φόνσου και θα δοθεί την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016. H δεύτερη παράσταση ΄’Βραδιά Κοκτώ ΄΄που παρουσιάζει τρία μονόπρακτα του γνωστού θεατρικού συγγραφέα σκηνοθετεί η Άννα Φόνσου και θα δοθεί την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραστάσεις ανεβαίνουν στο ολοκαίνουριο θεατράκι του Ίδρυματος  “Το σπίτι του ηθοποιού” που φιλοξενεί θιάσους νέων καλλιτεχνών και όχι μόνο.Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική εισφορά στο κουμπαρά του ιδρύματος. Βράδια Ζαν Κοκτώ με τρία μονόπρακτα στο ίδρυμα “το σπίτι του ηθοποιού”. Τρία μονόπρακτα του Ζαν Κοκτώ, το “Στο πανηγύρι” και το ” ψεύτρα” ανεβαίνουν στο ίδρυμα “Το σπίτι του ηθοποιού” την Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 8.30 μ.μ. Το έργο είναι σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη. Σκηνοθεσία : Άννα Φόνσου. Μουσική επιμέλεια : Κεμάλ Αμπντί. Παίζουν : “Στο Πανυγύρι” η Χριστίνα Κωνσταντινίδου στο “Φάντασμα τηε Μασσαλίας” η Καίτη Φίνου και στην “Ψεύτρα” η Κυριακή Γασπάρη επιλογή και απαγγελία ποιημάτων Μάρθα Παπαδοπούλου. Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική εισφορά.

“Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα ” του Λουίτζι Πιραντέλο, ανεβαίνει στο θεατράκι του ιδρύματος “Το σπίτι του ηθοποιού” την Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 8.30 μ.μ. Το έργο είναι σε μετάφραση Λάμπη Μυριβήλη, Σκηνοθεσία : Άννα Φόνσου, μουσική επιμέλεια : Κεμάλ Αμπτνί, Σκηνικά : Άννα Φόνσου – Κεμάλ Αμπτινί, Παίζουν : Άννα Φόνσου, Βαγγέλης Τσιγαράς, Πάντης Κούσης. Επιλογή και απαγγελία ποιημάτων : Μάρθα Παπαδοπούλου. Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική εισφορά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΟΥΙΤΖΙ ΠΙΡΑΝΤΕΛΟ.

Ο Λουίτζι Πιραντέλο γεννήθηκε το 1967 και πέθανε το 1936 σε ηλικία 69 ετών. Ο συγγραφέας ¨ του φαίνεσθαι και του είναι ¨ γεννήθηκε στη Σικελία. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια και σπούδασε φιλολογία και νομικά.Η κλίση του προς τη γραφή για το θέατρο εκδηλώθηκε απ΄τα εφηβικά του χρόνια. Ερωτεύτηκε βαθιά τη σύζυγό του και ο θάνατός της σημάδεψαν τη ζωή και το έργο του.Υπήρξε διευθυντής του ¨Θεάτρου Τέχνης¨ της Ρώμης και μέλος της Ιταλικής Ακαδημίας. Πήρε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1934.Έργα του όπως “Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε¨, ¨Η ηδονή της τιμιότητας ¨, ¨Να ντύσουμε τους γυμνούς¨,¨Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα¨,¨ Ή ένας ή κανενας¨, τον καθιστούν έναν απ΄τους πρωτοπόρους του σύγχρονου θεάτρου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΟΥΙΤΖΙ ΠΙΡΑΝΤΕΛΟ

Ο Λουίτζι Πιραντέλο γεννήθηκε το 1967 και πέθανε το 1936 σε ηλικία 69 ετών. Ο συγγραφέας ¨ του φαίνεσθαι και του είναι ¨ γεννήθηκε στη Σικελία. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια και σπούδασε φιλολογία και νομικά.Η κλίση του προς τη γραφή για το θέατρο εκδηλώθηκε απ΄τα εφηβικά του χρόνια. Ερωτεύτηκε βαθιά τη σύζυγό του και ο θάνατός της σημάδεψαν τη ζωή και το έργο του.Υπήρξε διευθυντής του ¨Θεάτρου Τέχνης¨ της Ρώμης και μέλος της Ιταλικής Ακαδημίας. Πήρε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1934.Έργα του όπως ¨ Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε¨, ¨Η ηδονή της τιμιότητας ¨, ¨Να ντύσουμε τους γυμνούς¨, ¨Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα¨, ¨ Ή ένας ή κανενας¨, τον καθιστούν έναν απ΄τους πρωτοπόρους του σύγχρονου θεάτρου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΖΑΝ ΚΟΚΤΩ

Ζαν Κοκτώ 1889 – 1963  Ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης γεννήθηκε στις Βερσαλλίες από πατέρα δικηγόρο και μητέρα ζωγράφο. Όταν αυτοκτόνησε ο πατέρας του, ο Ζαν Κοκτώ ήταν 10 έτων και τότε έγραψε τους πρώτους στίχους του. Μόλις στα 17 του εκδίδει την πρώτη του ποιητική συλλογή.Ποτέ δεν έκρυψε ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Εξελέγη μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου και της Γαλλικής Ακαδημίας. Ύπηρξε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Πρόεδρος της Ακαδημίας Τζαζ. Το όνομα του ήταν συνώνυμο με την αντίδραση και την επανάσταση. Δεν εφησύχασε ποτέ.Είναι βέβαιο πως μπορούμε να πούμε για τον Κοκτώ ότι ήταν ο ποιητής, ο θεατρικός συγγραφέας, ο ζωγράφος. Ποτέ δε δίστασε να χρησιμοποιήσει καινούριους τρόπους έκφρασης. Ήταν ελεύθερο πνεύμα κι η ελευθερία χαρακτήριζε όλη του τη ζωή.

greekaffair5