Ο Όμιλος Unesco Πειραιώς και Νήσων εδώ και χρόνια στηρίζει με το μεγάλο κοινωνικό και πολιτιστικό του έργο από το 1998, διοργανώνοντας και διάφορες πολλαπλές εκδηλώσεις και φέτος για 2η συνεχή χρονιά, διοργάνωσε μία γιορτή αφιερωμένη στις γυναίκες.

Η γιορτή, έχοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα αφιερώθηκε σε μία γυναίκα που έχει σηματοδοτήσει τον ελληνικό πολιτισμό, την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη και η παρουσία του αδερφού της κου Σπύρου Μερκούρη αποτέλεσε μεγάλη τιμή για τους παρευρισκόμενους.

Κατά τη διάρκεια φιλοξενήθηκε έκθεση εικαστικών από τους εικαστικούς-μέλη του Ομίλου σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το εργαστήρι», την οποία θα επιμεληθούν ο κ. Μαρούλης και ο κ. Μόσχου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κος Ιωάννης Μαρωνίτης Πρόεδρος UNESCO Πειραιά & Νήσων, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας UNESCO, Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, UNESCO Club of the Department of Piraeus and Islands.

Τη λαμπερή αυτή γιορτή παρουσίασε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια κα Μπάγια Αντωνοπούλου.

Απολαύσαμε ένα μουσικό αφιέρωμα από την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου.

Βραβεύτηκαν σημαντικές κυρίες από διάφορους χώρους, που η καθεμία έχει ξεχωρίσει με τον τρόπο της στο δικό της, όπως η κα Μαρίνα Θεοχαράκη Πρόεδρος Ιδρύματος εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, η κα Ζήνα Κουτσελίνη έγκριτη δημοσιογράφος-παρουσιάστρια, η κα Κατερίνα Παναγοπούλου Πρόεδρος του σωματείου Καλλιπάτειρα, η κα Αρετή Αθανασοπούλου Ολυμπιονίκης taekwondo στο Σίδνευ, η κα Έλια Θανογιάννη Πρόεδρος του Μερόπειου Ιδρύματος, η κα Ελένη Λαζάρου Δημοσιογράφος και άλλες κυρίες.

Στο τέλος ακολούθησε μπουφές με Ναξιώτικα προϊόντα από το Διευθυντή Γαστρονομίας του Ομίλου κ. Στυλιανό Κορρέ.

[Best_Wordpress_Gallery id=”33″ gal_title=”UNESCO”]

Ρεπορτάζ – Κυριάκος Τσικορδάνος

Φωτογραφία – Αδαμαντία Λαουμτζή