Εκπρόσωποι δεκάδων ομογενειακών οργανισμών είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα προβλήματα και το μέλλον των ελληνικών οργανισμών σε ειδική συνάντηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, στο νεόδμητο κοινοτικό κτίριο.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ανταλλάχθηκαν απόψεις και έγιναν προτάσεις για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων σχετικά με το μέλλον και την επιβίωση των παροικιακών οργανισμών, την εκπαίδευση και τη συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

papasteriadis- greekaffair.gr

Στο τέλος, ξεναγήθηκαν όλοι σε διάφορους χώρους του πολιτιστικού κέντρου, καθώς και στον τελευταίο όροφο, από όπου θαύμασαν τη μαγευτική θέα.

Τους εκπροσώπους των παροικιακών οργανισμών καλωσόρισε ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης κάνοντας λόγο για ένα «νέο ξεκίνημα» και για μια «επανεκκίνηση προς τα εμπρός». Επεσήμανε το γεγονός ότι η πρώτη γενιά μεταναστών πέτυχε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση των αναγκών της και να θέσει τα θεμέλια για το μέλλον, αλλά όπως ανέφεραν και άλλοι ομιλητές, δεν μπόρεσε να προσελκύσει αποτελεσματικά τις νέες γενιές για να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στους παροικιακούς συλλόγους. Τόνισε δε, πως μπροστά σε αυτές τις συνθήκες «επιβάλλεται ως παροικία να αλλάξουμε πορεία».

πηγη omogeneia

greekaffair.gr