Πλησιάζοντας για το πασχαλινό τραπέζι σας έχω ετοιμάσει μερικές προτάσεις από ορεκτικά με σκόρδο που μπορούν να συνοδεύσουν όμορφα τον ουρανίσκο σας και τον ροδοκοκκινισμένο οβελία.

Πάμε να δούμε τις προτάσεις μας. 

Τζατζίκι

Το τζατζίκι είναι από τα πιο γνωστά ορεκτικά της ελληνικής κουζίνας, έχει ωστόσο τούρκικη προέλευση.

ορεκτικά-με-σκόρδο-Τσελεμεντές

Υλικά

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΓΓΟΥΡΙ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ

4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΛΑΔΙ

ΑΝΙΘΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

Τρόπος Παρασκευής

Περνάμε από το μπλέντερ το σκόρδο μαζί με λίγο λάδι, καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη, το στραγγίζουμε πολύ καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε το σκόρδο το αγγούρι τον άνηθο το λάδι μας και ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε ξαναανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Σκορδαλιά

Η σκορδαλιά είναι ένα έδεσμα γνήσια ελληνικό.

ορεκτικά-με-σκόρδο-Τσελεμεντές

Υλικά

ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ

80 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΛΑΔΙ

70 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΞΙΔΙ

30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΟ (3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ)

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

Τρόπος Παρασκευής

Στο μπλέντερ ή στο μίξερ κτυπάμε πρώτα το σκόρδο μετά τα καρύδια και μετά τις πατάτες, κατόπιν προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι και το ξίδι ώσπου να γίνουν μια λεία κρέμα.

Τυροκαυτερή ή χτυπητή


Υλικά

•    500 γραμ. φέτα σκληρή
•    2 κουτ. σούπας νερό
•    ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο (100ml)
•    4 κουτ. σούπας ξύδι
•    1 πιπεριά κόκκινη καυτερή ή 1 πράσινη και ½ κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή

Εκτέλεση

Βάζουμε την πιπεριά στο μπλέντερ και την χτυπάμε για λίγο να λιώσει, (ή την ψιλοκόβουμε με μαχαίρι).
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε αν χρειαστεί και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, πριν τη σερβίρουμε, για να δέσουν οι γεύσεις.