Ο θρησκευτικός τουρισμός δεν αποτελεί μόνο πηγή εσόδων για μία οικονομία, αλλά συμβάλλει και στη βελτίωση των διακρατικών σχέσεων, όπως προκύπτει από την ομιλία του δημάρχου της Μάτσκα, τουρκικής πόλης στην περιοχή της Τραπεζούντας, ο οποίος προτείνει να είναι επισκέψιμη και τις ημέρες του Πάσχα και των Χριστουγέννων.

SOUMELA 1
Όπως δήλωσε ο κ. Ερτουγρούλ Γκέντζ κάθε χρόνο τη μονή Σουμελά επισκέπτονται περίπου 400.000 τουρίστες και ο αριθμός τους αυξάνει συνεχώς από τον Δεκαπεντάγουστο του 2010, όταν για πρώτη φορά είχε επιτραπεί η τέλεση θείας λειτουργίας. «Το γεγονός», τόνισε ο Τούρκος δήμαρχος, «υπήρξε η αφορμή για την αναγέννηση της μονής. Χάρις σε αυτή τη λειτουργία ( είχε χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος) οι λαοί και τα έθνη ήρθαν πιο κοντά» και προσέθεσε:

«Είναι σαφές ότι η Μονή Σουμελά αποτελεί τον πρώτο προορισμό για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Τραπεζούντα , οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση του εισοδήματος των ανθρώπων της περιοχής και στην οικονομική της ανάπτυξη».

www.voria.gr

greekaffair.gr